FOTO I VIDEO: Evo na kojim vojvođanskim bazenima možete opušteno da se bućnete

FOTO I VIDEO: Evo na kojim vojvođanskim bazenima možete opušteno da se bućnete

Budući da su gradski bazeni zbog epidemije korona virusa zatvoreni, mnogi Novosađani će poslednju subotu i nedelju u avgustu, tik pred školu, mesto za osveženje potražiti na nekom od bazena u okolnim mestima.

Predstavljamo vam bazene širom Vojvodine na kojima možete da se osvežite i zabavite.

"Horizonti", Surduk

Bazen smešten na putu ka Surduku, između Starog i Novog Slankamena, praktično u njivama, ali s prelepim panoramskim pogledom na Dunav. Ovo je jedno od idealnijih mesta za porodice sa malom decom.

Nalazi se na oko 50 kilometara od Novog Sada, a na raspolaganju pored bazena imaju i uslugu masaže.

U sklopu kompleksa postoji pet otvorenih bazena koji se prostiru na površini od 20.000 kvadratnih metara. Posebno je interesantan dečji bazen u kojem je napravljena blaga kosina, te je u najplićem delu dubok samo nekoliko santimetara, dok je najveća dubina oko pola metra. Ovaj bazen je idealno mesto i za neplivače, kao i za osobe koje žele da se brčkaju i sunčaju u vodi.


Osim ovog imaju i bazene namenjene za odbojku u vodi, kao i mini džakuzi na rubovima bazena. Deo bazena namenjen je i za plivače, jer je dubina oko dva mesta. Za hedoniste je postavljen šank u vodi, gde mogu da pijuckaju omiljeno piće. Ukoliko ogladnite, na raspolaganju vam je fast food po cenama istim ili sličnim onima i u Novom Sadu.

Ako želite da posetite bazen bilo bi poželjno da rezervišete mesto, jer je zbog kovida broj posetilaca ograničen.

Celodnevna vikend karta je 800 dinara, poludnevna 400, koliko košta i dečija. U okviru kompleksa možete da iznajmite i VIP sadržaje, dušeke za 3 osobe i separee s krevetima.

Akvapark "Petroland", Bački Petrovac

Nalazi se u Bačkom Petrovcu nadomak Novog Sada i prostire se na površini od 20 hektara, od čega je osam rezervisano za vodenu zabavu i akrobacije sa većim i manjim toboganima.


Najmlađi gosti sigurno će uživati, jer se u okviru kompleksa nalazi i najveći dečiji vodeni zamak i tri kule za spuštanje sa tobogana.

Osim toga, imaju šest bazena i druge interesantne sadržaje namenjene za decu, tinejdžere i njihove roditelje. Tinejdžerima je posebno zanimljiv King slide, jer  predstavlja miks najboljih karakteristika raznih vrsta tobogana.

 


Cena ulaznice
vikendom je od 1.100 do 1.350 dinara.

Postoji i ponuda ugostiteljskih objekata gde možete da se osvežite i da prezalogajite.

Bazen Vrdnik

Ukoliko ne volite hladnu vodu, onda je Banja Termal sa svojim bazenima pravo mesto za vas.

Bazen u Vrdniku specifičan je zbog termalne vode čija je stalna temperatura 32,8 stepeni Celzijusa. U okviru kompleksa smešteno je šest bazena, a jedan od njih je najveći zatvoreni bazen u Srbiji. Naravno, imaju i olimpijski otvoreni bazen, kao i dečje bazene na otvorenom i u zatvorenom.


Cena je 500 dinara za odrasle i 300 za decu. Takođe imaju i paket aranžmane gde porodični ručak i ulaznice za dve osobe staju 1.700 dinara, porodični ručak za tri osobe s ulaznicama je 2.500 dinara, dok za četvoročlanu poroduicu treba izdvojiti 3.400 dinara.

Ležaljka se naplaćuje 300 dinara.

Kompleks bazena, Maglić

Usled povećanih mera predostrožnosti bazen u Magliću do kraja sezone radi smanjenim kapacitetom i prima do 600 posetilaca, dok vikendom radi u dve smene, a pauza od 13 do 14 sati je namenjena za dezinfekciji celokupnog kompleksa.


Bazeni u Magliću
 iz godine u godinu imaju sve više gostiju, jer pored bazena za odrasle, smešteno je i nekoliko manjih za decu. Pored brčkanja imaju i razne druge atrakcije. U okviru bazenskog kompleksa smešteno je dečje igralište, tereni za odbojku i košarku na pesku, kao i teniski tereni.

Cena ulaznice za bazen je 300 dinara, za decu 250 dinara, dok je za mališane do sedam godina besplatno. Pre nego što se uputite na bazen bilo bi poželjno da proverite da li imaju slobodnih mesta.

Bazeni Adica, Ada

Ovaj kompleks bazena smešten je u opštini Ada. Posetioci na raspolaganju imaju olimpijski, dečji i bazen za neplivače. Kompleks se prostire na četiri hektara i nalazi se pokraj Tise. Čitavo okruženje je lepo sređen park sa šetalištama, klupama, stolovima i sportskim terenima. Za najmlađe imaju igralište, a ljubitelji sporta mogu da se rekreiraju na terenima za fudbal, rukomet, tenis.


Cena karte za odrasle je 330 dinara, a za decu i penzionere 250.

Da li ste posetili neki bazen koji nismo spomenuli u tekstu? Javite nam u komentarima!

Oceni vest:
7
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan