FOTO: Karlovački "Grožđebal" posetilo 60.000 ljudi

FOTO: Karlovački "Grožđebal" posetilo 60.000 ljudi

Na veličanstven način obeležen ovogodišnji početak berbe grožđa.

Kako se navodi u saopštenju organizatora "Grožđebala", za tri dana manifestacije Sremske Karlovce posetilo je 60.000 ljudi, i prvi put je ovaj šarmantni vojvođanski grad bio posećen podjednako i tokom dana i u večernjim satima, kada su nastupali Sergej Ćetković, Frajle i Bajaga.

- Novi koncept "Grožđebala" koji podrazumeva turističke ture po Sremskim Karlovcima, vožnju katamaranom po Dunavu, kao i pozorišne predstave i novu, tamburašku binu u kasnim poslepodnevnim satima, pokazali su se kao pun pogodak jer su posetioci tokom čitavog dana imali zanimljiva dešavanja na svim značajnim lokacijama i smatramo da smo konačno uspeli da pokažemo bogatu turističku ponudu koje Sremski Karlovci imaju. Ono na šta smo posebno ponosni je što smo uspeli da prizovemo i turiste sa strane pa posetioci nisu, kao i obično, došli samo na večernje koncerte muzičkih zvezda, već su došli s namerom da ceo vikend provedu u Karlovcima – saopštili su iz organizacije "Grožđebal – Karlovačka berba grožđa". 


Gotovo svi hoteli i apartmani su bili izdati, a bogat program koji uključuje degustaciju i prodaju čuvenih karlovačkih vina, đakonija i poslastica privukao je stariju publiku, dok su dečje pozorišne predstave, nastupi mađioničara, žonglera, klovna na štulama, plesne grupe i folklorni ansambli bili izbor najčešće za porodice s decom.


"Grožđebal", koji je otvoren u petak uveče uz fascinantan vatromet, zatvoren je u nedelju uveče koncertom Bajage i instruktora i fenomenalnom energijom koja je obeležila ovogodišnji početak berbe grožđa.


Foto: Z. Ješić

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan