FOTO: "Kineski festival svetla" otvoren u Limanskom parku

FOTO: "Kineski festival svetla" otvoren u Limanskom parku

Drugi "Kineski festival svetla" u Srbiji otvoren je večeras u Limanskom parku, uz čarobnu instalaciju kineskih lampiona kojom će se kod nas zvanično proslaviti Kineska Nova godina.

Festival je otvorila ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.


"Kineski festival svetla" organizovan je drugi put u Srbiji, a svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga, saznaje RTV.

Njihove svetlosne instalacije uvode u čudesni svet mašte i svetla koji je podjednako zanimljiv i najmlađima i starijima. Izložba će trajati do 16. februara, a lampioni će biti upaljeni svako veče od 17 časova.


Ulaz za sve posetioce je besplatan.

Organizator Kineskog festivala svetla je Balkanopolis centar za modernu tradiciju, a inicijator i osnivač Festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između dve zemlje.

Na ovaj način pokazujemo da postoji iskreno i čvrsto prijateljstvo između dve države. Zahvalan sam svima koji su pomogli da se ovaj festival održi u Limanskom parku, i da park zasija u raznim bojama. Nadam se da će brojni Novosađani posetiti izložbu tokom naredne tri nedelje, a gledaćemo da za sledeću godinu obezbedimo još veći broj lampiona – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, čestitajući ambasadorki Kine Kinesku novu godinu.


Saradnja Kine i Srbije veoma je intenzivna, a Novi Sad i Vojvodina igraju važnu ulogu. Nadam se da ćemo u novoj godini imati još više zajedničkih aktivnosti u oblasti kulture, obrazovanja, infrastrukture i na drugim poljima. Želim svima mnogo sreće u Kineskoj novoj godini – izjavila je Čen Bo, a prenosi RTV.


Pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević pozdravila je inicijativu za obeležavanjem Kineske nove godine, istakavši da je time još jednom potvrđeno prijateljstvo Srbije i Kine.


Ovaj događaj sutra će biti održan i u Beogradu, pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, ambasade Kine u Srbiji, Pokrajinske vlade Vojvodine, Grada Beograda i Grada Novog Sada.

Oceni vest:
12
6

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nela

  pre 452 dana i 16 sati

  Bice festival korona

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Boba

  pre 451 dan i 21 sat

  Napolje Kinezi

  Oceni komentar:
  2
  0