FOTO: Na Novom naselju održan protest protiv izgradnje garaža

FOTO: Na Novom naselju održan protest protiv izgradnje garaža

Protest gotovo 1.000 građana zbog Plana detaljne regulacije Novog naselja, kojim se predviđa gradnja više garaža u stambenim blokovima, počeo je na parkingu na uglu Ulice Dušana Danilovića i Bulevara kneza Miloša, a potom je organizovana i protestna šetnja.

Kako javlja Radio 021, građani su se najpre mirno okupili na lokaciji koja je jedna od onih za koju urbanisti predviđaju da bude trospratna garaža.

Mnogi su nosili transparente sa ekološkim porukama, ali i one sa porukama "Čuvaj mi, Bože, Novi Sad od svega što ga spopalo… Čuvaj mi barem ovo sad dok i to nije propalo", "Ko nije drvo razumeo prvo pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio" po stihovima Đorđa Balaševića i slične. Na samom početku skupa građani su minut tišine posvetili preminulom Balaševiću.


Prisutnima su se obratili njihovi sugrađani iz inicijative "Za zeleno Novo naselje" koji su ponovili zahteve  podnete Komisiji za planove i gradskoj upravi, a koji se u osnovi svode na to da se ne ne dozvoli gradnja spratnih garaža u Kneza Miloša, Stanoja Stanojevića, Partizanskih baza i druge, kao i suterenske garaže u bloku oko ulice Bate Brkića.


Nakon kratkog govora, usledila je protestna šetnja do novih blokova uz Bulevar Bate Brkića gde su planirane poluukopane garaže pod naplatom, umesto očekivanih besplatnih parkinga, a okupljanje se završilo "Čajankom" u dvorištu između ulica Anđe Ranković 11 i Živka Radovanovića 3.


Iako su organizatori zamolili da se stranačka i srodnostranačka obeležja ne donose na protest pojedine grupacije to nisu ispoštovale.

Građani su poručili da ostaju pri svojim zahtevima i da će nastaviti sa aktivnostima na tome da se ne usvoje planirane izmene regulacionog plana Novog naselja, piše 021.rs.


Više o zahtevima stanovnika Novog naselja pročitajte OVDE.

Kako je protekla Javna rasprava o regulacionom planu možete saznati OVDE.

Oceni vest:
8
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Betoniraj, ha-ha-ha!

  pre 833 dana i 11 sati

  Mi bi još malo betonirali?
  Da nas podseća na krš odakle smo došli.
  Da bude lijepo, kad upeče Sunce!

  Oceni komentar:
  2
  7