FOTO: Opozicija održala protestnu vožnju i najavila nove akcije građanske neposlušnosti

FOTO: Opozicija održala protestnu vožnju i najavila nove akcije građanske neposlušnosti

Stotinak biciklista učestvovalo je u ponedeljak posle podne u protestnoj vožnji pod nazivom "Stop diktaturi", koja je krenula sa Trga slobode, a koju su organizovali opozicioni poslanici Skupštine Vojvodine i odbornici iz Novog Sada. Oni su na ovaj način upozorili na neustavno uvođenje vanrednog stanja, na fašizaciju društva, ali su i najavili novu fazu aktivnog otpora režimu Aleksandra Vučića.

Poverenik Narodne stranke za Vojvodinu Borislav Novaković rekao je da se onim što se dogodilo u Beogradu, torturom i terorom nad porodicom Dragana Đilasa, ušlo u novu fazu političke borbe.

– Možemo reći da je u ovom trenutku država umrla, da više ne postoje zakoni i institucije i da se verbalni teror koji se nad opozicijom primenjuje već osam godina, prerasta polako u fizički teror i ulazimo u fazu fašizacije društva. Iz Novog Sada imam dve poruke. Kada je u pitanju raspoloženje Novosađana, Aleksandar Vučić i njegova stranka su već odavno "pedalirani", ali Andrej Vučić je šef mafije u Novom Sadu i Vojvodini i samo zahvaljujući činjenici da kupuju glasove, oni vladaju Novim Sadom i Vojvodinom. U narednom periodu ulazimo u fazu aktivnog otpora i da ćemo u narednom periodu primenjivati sve forme protesta i građanske neposlušnosti – izjavio je Novaković okupljenim novinarima.


Okupljeni su nosili transparent na kojem je pisalo "stop diktaturi", a biciklistička vožnja je simbolično značila da su "dali pedalu" Aleksandru Vučiću. Kolonu su vodili pokrajinski poslanici Miroslav Vasin, Borislav Novaković, Nebojša Novaković i gradski obornici Veljko Krstonošić, Lazar Runjanin, Sofija Bolinovska, Stevan Latinović i Goran Radojev.


Nakon vožnje po gradu protest je završen tamo gde je i počeo i učesnici su se razišli pre početka policijskog časa.


Uniformisana policija nije bila vidljiva tokom ovog događaja, ali bili su prisutni komunalni inspektori.

Tekst i fotografije: mojnovisad.com

Oceni vest:
14
10

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznogud

  pre 1006 dana i 6 sati

  A kada je onaj Obradovićev pulen objavljivao grozote za Vučićevu ćerku miko nije reagovao....Dajte nije valda da neko još veruje u Novakovićeve priče...Pa svi du oni isti....

  Oceni komentar:
  12
  14
 • MadZ

  pre 1006 dana i 2 sata

  Taman se primirilo malo stanje sa ovim virusom a ovi odma našli da oko politike prave gluposti.
  Kod nas ionako će sve da kažu samo da stignu do vlasti a još i koriste ovo stanje sada da ispadne da "šalju neku poruku" ma.... bez komentara.

  Oceni komentar:
  8
  7
 • Iznogud

  pre 1005 dana i 14 sati

  Besposlen pop i jariće krsti...

  Oceni komentar:
  4
  6
 • nana

  pre 1005 dana i 9 sati

  Ufff samo sam demokrate cekala...Ma daleko vam lepa kuca.Nikad gore nisam zivela nego za vreme njihove vlasti.Kako ih nije sramota da izadju iz misije rupe.A kad krenete ponovo u tu misiju rupu iz koje ste sad pomolili glave,slobodno povedite i ove aktuelne sa sobom.Ja sam za proteste na kojima ce se narod izboriti da se svim aktuelnim politicarima zabrani dozivotno bavljenje politikom.Sve go lopov i prevarant.

  Oceni komentar:
  3
  7