FOTO: Preteći grafit upućen redakciji portala "NS uživo" osvanuo na Limanu

FOTO: Preteći grafit upućen redakciji portala "NS uživo" osvanuo na Limanu

Kako saopštava "NS uživo", članove redakcije tog gradskog infomativnog portala jutros je na fasadi poslovne zgrade u kojoj se nalaze njihove radne prostorije dočekala preteća poruka.

Nepoznati počinilac, pretpostavlja se u toku noći ili ranog jutra, s desne strane ulaza u apoteku ispisao je grafit koji glasi: "SNS uživo bednici, dani su vam odbrojani", dok je s leve strane isti "autor" napisao "SNS uživo".


 
– Radni dan nam počinje u osam časova ujutru. Poruka koja nam je upućena već je bila ispisana, spremna da nas dočeka. Atmosfera u redakciji je alarmantna, kolege i koleginice brinu za svoju bezbednost, što je potpuno opravdano – rekao je glavni odgovorni urednik portala "NS uživo", Nikola Bilić.


Bilić dodaje da je portal poslednjih mesec dana bio meta pojedinih kriminalaca i političara.

– Naš portal poslednjih mesec dana često je bio meta. Pretili su nam mnogi. I preko društvenih mreža i na javnim događajima. Tokom četiri godine rada pisali smo o svima i svemu. Od političara, kriminalaca, navijača, svi oni su bili tema naših tekstova. Nisam uplašen, ali jesam zabrinut. Istina nas čuva – kazao je Bilić.Iz redakcije "NS uživo" podsećaju da je grafit koji poziva na smrt novinara tog gradskog portala samo jedan u nizu pokušaja da se izvrši direktan pritisak na njihov kolektiv.

– Zahtevamo reakciju nadležnih institucija i kolega novinara. Niko nema pravo da ugrožava bezbednost jedne novosadske redakcije samo zato što je, siguran sam, na tragu neke velike istine – poručio je Bilić.

Oceni vest:
13
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • sugrađanin

  pre 1104 dana i 15 sati

  Osuđujem ko god je ovo napisao, nije u redu i treba kažnjavati ovakve izlive bezobrazluka.

  Doduše moram da napomenem da smo i prijateljica i ja imali neprijatnu situaciju sa NS Uživo, ja sam im napomenuo pravopisnu grešku u naslovu i dobio sam blok na fejsu a drugarcija im je spomenula neku spornu sliku gde se vidi nečija lična informacija i ona je takođe dobila blok. Imam utisak da ne fermaju dobroćudne komentare i automatski misle da su zlonamerni, stoga razumem zašto bi neko imao neprijatna iskustva sa njima - ali ne u ovoj razmeri. Nadam se da će se sve rešiti, svako dobro im želim :)

  Oceni komentar:
  1
  28
 • Mare

  pre 1104 dana i 14 sati

  Blokiran od strane istih na najobicniju kritiku pre godinu dana, nekome je bas prekipelo. Kako sejes tako i zanjes valjda...

  Oceni komentar:
  1
  27
 • PABLO

  pre 1104 dana i 13 sati

  Šta je ovde , tačno , pretnja?

  Oceni komentar:
  0
  24
 • Pera

  pre 1104 dana i 13 sati

  Malo mi sve smrducka na lošu režiju...

  Oceni komentar:
  0
  22
 • Lazić

  pre 1104 dana i 5 sati

  Pa zar nisu bednici? Kako se to zove kad neko svesno laže iz koristoljublja? Biliću je verovatno uzor DJ Vučićević, mada fizički liči više na Martinovića...

  Oceni komentar:
  2
  12
 • anonimus

  pre 1103 dana i 21 sat

  NS uzivo su, kao i vecina novinara, uzbunjivacke prirode i istina je da su debelo politcki nastrojeni ili potpalceni u to sam se licno uverio kada sam procitao njihovu jednu objavu u kojoj sam i sam bio neposredni svedok desavanja , ceo dogadjaj se nije ni sasvim zavrsio a oni su zamisli to vec imali pun clanak ispisan (netacnnih gluposti) i koji je isao u vladajucu politicku korist... Prema tome ne vidim nikakvu "laz" ispisanu grafitom...

  Oceni komentar:
  0
  9