FOTO: Srbija "gori" na pragu 40. podeljka, a evo koliko je u Temerinskoj ulici zabeleženo juče i danas

FOTO: Srbija "gori" na pragu 40. podeljka, a evo koliko je u Temerinskoj ulici zabeleženo juče i danas

Temperatura vazduha u pojedinim delovima Srbije danas dostiže i do 39 stepeni na Celzijusovoj skali.

U Novom Sadu za koji stepen "podnošljivije", jer je prema poslednjem izveštaju RHMZ temperatura u našem gradu dosegla najavljeni maksimum od 35 stepeni Celzijusa.

Međutim, prema sajtu AccuWeather, "real feel", odnosno subjektivni osećaj govori da se Novosađani danas "zlopate" kao da su pod Suncem koje isijava 38ºC.

Još "subjektivniji" osećaj daće vam i fotografije snimljene juče u Temerinskoj ulici, tačno u 14 časova  i 14 minuta, na termometru u vlasništvu jedne menjačnice, 


Kako za naš portal navodi čitateljka koja je bila ljubazna da nam ustupi ove fotografije, ista temperatura na ovoj prometnoj lokaciji očitana je i danas – 43 stepena po Celzijusovoj skali.

A da po ovoj tropskoj vrućini nije lako ni automobilima, a ni putnicima u njima, potvrdio je i jedan čitalac "Večernjih novosti", poslavši fotografiju skale u njegovom autu koja pokazuje da je temperatura 42,5 stepeni. 


Da "nesreća" bude veća, visok vodostaj Dunava "potkresao" je ili potopio brojne plaže na većem delu svog toka, te smo tim povodom za vas danas istražili i aktuelnu situaciju na rečnim kupalištima u Novom Sadu.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan