FOTO: U toku radovi na unapređenju zelenila u Tolstojevoj i Ruđera Boškovića

FOTO: U toku radovi na unapređenju zelenila u Tolstojevoj i Ruđera Boškovića

Sa ciljem da se zelenilo u Tolstojevoj ulici unapredi i oplemeni u funkciji zaštite životne sredine, projektom je predviđena sadnja različitih vrsta lišćarskog drveća i dekorativnog šiblja, javljaju iz JKP "Gradsko zelenilo".

Predviđena je sadnja 40 sadnica lišćarskog drveća, 957 komada sadnica ukrasnog šiblja, sadnja 567 komada perena, rekonstrukcija travnjaka ukupne površine 1000 m², takođe izrada kompletne cvetne gredice, navode u tom javnom preduzeću.
 


Zaštita drvorednih stabala u otvorima u parkingu predviđena je ugradnjom metalne zaštite oko drveća.
Projektom je predviđena revitalizacija postojećeg zelenila, orezivanjem i uklanjanjem suvih i bolesnih grana.


Pored ovog u toku je realizacija projekta unapređenja zelenila u ulici Ruđera Boškovića. Naime, čitavom dužinom ulice Ruđera Boškovića je izvršena rekonstrukcija trotoara i saobraćajnice, sa izgradnjom parking prostora u pojedinim delovima ulice. Nakon rekonstrukcije pešačkih površina i parkinga definisane su javne zelene površine.


U "Zelenilu" planiraju i aktivnosti na revitalizaciji postojećeg zelenila i sadnju novih biljaka i to 50 stabala lišćara, 1.863 komada sadnica šiblja, podizanje 158 m žive ograde, rekonstrukcija travnjaka. U delu ulice gde je moguće obezbediti prostor za kraći odmor biće postavljene klupe za sedenje i drvene korpe za otpatke.

– Realizacijom navedenih planiranih aktivnosti kroz ove projekte poboljšaće se uslovi života kroz smanjenje aerozagađenja, količine prašine i buke. Podizanjem funkcionalnosti pojedinih segmenata sistema zelenila (zelenila u zoni saobraćajnica, zelenila u okviru stambenih zona, parkovskih područja, zaštitnih zona i dr.) , unapređuje se sistem zelenila na širem području Grada Novog Sada – kaže se na kraju saopštenja JKP "Gradsko zelenilo".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan