FTN: Dodeljene diplome prvoj generaciji mastera Inženjerstva inovacija

FTN: Dodeljene diplome prvoj generaciji mastera Inženjerstva inovacija

Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu u petak 29. juna proslavio je 39. godišnjicu svog postojanja i uspešnog rada, a na svečanosti su dodeljene i diplome prvim master inženjerima studijskog programa Inženjerstvo inovacija.

Master program Inženjerstvo inovacija, koji je rezultat TEMPUS projekta - MAIN, akreditovan je kao zajednički studijski program Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Univerziteta u Nišu.

Diplome je dodelio dr Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije koji je tom prilikom čestitao godišnjicu Departmanu čiji studenti i studentkinje odmah pronalaze posao na tržištu rada.

- Studenti ovog Departmana rade u uspešnim kompanija u kojima plasiraju najbolje inovacije i najbolja inženjerska rešenja, ali i otvaraju svoje kompanije i razvojne centre što uveliko doprinosi razvoju ove zemlje naveo je ministar Popović.


Na svečanosti su se obratili, u ime Grada Novog Sada, prof. dr Marijana Dukić Mijatović koja je i članica Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije, prof. dr Dragan Šešlija, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju Fakulteta tehničkih nauka i direktor Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment.

Svoja pozitivna iskustva studiranja na Departmanu sa gostima je podelila studentkinja četvrte godine Marina Bradić.

U okviru svečanosti dodeljeni su i vaučeri mladim doktorima nauka koji su u toku prethodne godine na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment završili treći nivo studija i stasali u nastavnike, a nagrađeno je i oko 100 studenata Departmana koji su ostvarili rezultate na velikom broju prestižnih domaćih i stranih takmičenjima.


Kompanijama koje su prepoznale značaj studijskih programa Departmana i podržale studente u profesionalnom razvoju uručene su plakete i zahvalnice, kao i srednjim školama i medijskim kućama u znak zahvalnosti za uspešnu saradnju tokom prethodne godine, navodi se u saopštenju.

U okviru svečanosti nagrađeni su i najbolji studenti i studentkinje studijskog programa Inženjerstvo informacionih sistema, mentori koji su pripremali studenate za takmičenja, organizacije i asistenti koji su ostvarili izuzetne rezultate u sportu na fakultetskim takmičenjima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

astrologija JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina sahrane novi sad servisne informacije novi sad isključenje vode horoskop Spens obeležavanje novosadske racije raspored sahrana i ispraćaja Novosadska racija klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje izmena trase autobusa novosadsko porodilište bez vode jkp lisje servisne informacije sremska kamenica bebe betanija zdravlje raspored sahrana novi sad novorođenčad saveti isključenja gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskopski znaci zodijak dnevni horoskop