FTN: Dodeljene diplome prvoj generaciji mastera Inženjerstva inovacija

FTN: Dodeljene diplome prvoj generaciji mastera Inženjerstva inovacija

Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu u petak 29. juna proslavio je 39. godišnjicu svog postojanja i uspešnog rada, a na svečanosti su dodeljene i diplome prvim master inženjerima studijskog programa Inženjerstvo inovacija.

Master program Inženjerstvo inovacija, koji je rezultat TEMPUS projekta - MAIN, akreditovan je kao zajednički studijski program Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Univerziteta u Nišu.

Diplome je dodelio dr Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije koji je tom prilikom čestitao godišnjicu Departmanu čiji studenti i studentkinje odmah pronalaze posao na tržištu rada.

- Studenti ovog Departmana rade u uspešnim kompanija u kojima plasiraju najbolje inovacije i najbolja inženjerska rešenja, ali i otvaraju svoje kompanije i razvojne centre što uveliko doprinosi razvoju ove zemlje naveo je ministar Popović.


Na svečanosti su se obratili, u ime Grada Novog Sada, prof. dr Marijana Dukić Mijatović koja je i članica Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije, prof. dr Dragan Šešlija, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju Fakulteta tehničkih nauka i direktor Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment.

Svoja pozitivna iskustva studiranja na Departmanu sa gostima je podelila studentkinja četvrte godine Marina Bradić.

U okviru svečanosti dodeljeni su i vaučeri mladim doktorima nauka koji su u toku prethodne godine na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment završili treći nivo studija i stasali u nastavnike, a nagrađeno je i oko 100 studenata Departmana koji su ostvarili rezultate na velikom broju prestižnih domaćih i stranih takmičenjima.


Kompanijama koje su prepoznale značaj studijskih programa Departmana i podržale studente u profesionalnom razvoju uručene su plakete i zahvalnice, kao i srednjim školama i medijskim kućama u znak zahvalnosti za uspešnu saradnju tokom prethodne godine, navodi se u saopštenju.

U okviru svečanosti nagrađeni su i najbolji studenti i studentkinje studijskog programa Inženjerstvo informacionih sistema, mentori koji su pripremali studenate za takmičenja, organizacije i asistenti koji su ostvarili izuzetne rezultate u sportu na fakultetskim takmičenjima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan