FTN upisalo 2.345 brucoša, mesta još ima na 12 studijskih programa (VIDEO)

FTN upisalo 2.345 brucoša, mesta još ima na 12 studijskih programa (VIDEO)

U prvom upisnom roku školske 2021/22. godine na neki od ukupno 29 studijskih programa osnovnih studija Fakulteta tehničkih nauka upisalo se 2.345 brucoša.

Želju da polaže prijemni ispit, a potom studira na jednom od 29 studijskih programa koji se izvode u okviru osnovnih akademskih i strukovnih studija na ovom fakultetu izrazilo je 2.900 kandidata. Kao i prošle godine, najveći broj kandidata, njih 92.2%, iskoristilo je priliku da se na Konkurs prijavi elektronskim putem i imali su jedinstvenu mogućnost da odaberu pet studijskih programa – tzv. "Pet želja" čime su sebi obezbedili konkurisanje na više budžetskih mesta.

Nakon perioda prijava usledili su prijemni ispiti koji su se održavali u tri dana u velikom broju prostorija Fakulteta, uključujući i Naučno-tehnološki park.

Od 6. do 9. jula trajao je proces upisa za one kandidate koji su položili prijemni ispit na našem Fakultetu. Prvog dana su se upisivali kandidati koji su po osnovnoj želji rangirani u okviru kvote za budžet, a drugog i trećeg dana organizovane su prozivke za sve ostale kandidate. Poslednjeg dana održala se generalna prozivka neupisanih kandidata za upis na preostala mesta – navodi se u saopštenju.

Lica koja su položila odgovarajući prijemni ispit na nekom drugom fakultetu (sa minimalno osvojenih 14 bodova), mogu se upisati na studijske programe na FTN-u na kojima je ostalo slobodnih mesta. Upis će se za ove kandidate održati 12. i 13. jula od 8 do 12 časova. Slobodna mesta se mogu pogledati OVDE.


Fakultet tehničkih nauka nastavlja tradiciju najbolje organizovanih upisnih aktivnosti koje, sa glavnim koordinatorom za organizovanje i sprovođenje prijemnog ispita doc. dr Zoranom Ovcinom, zajednički realizuju Studentska služba, IT služba, Marketing služba sa studentima okupljenim u Marketing tim i Tehnička služba uz podršku Uprave Fakulteta tehničkih nauka.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan