Futoška kupusijada po 20. put u petak i subotu

Futoška kupusijada po 20. put u petak i subotu

U okviru jubilarne 20. Kupusijade biće održani i 10. Susret proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije i 5. Festival "Terra Madre Futog" Slow Food pokreta.

Ovogodišnja Futoška kupusijada traje dva dana. Program prvog dana je posvećen najmlađima i počinje u 12 sati, u OŠ "Miroslav Antić". Pored raznovrsnog programa, biće održana i promocija "Bajke o čarobnom futoškom kupusu". 


U subotu, 2. novembra, defile učesnika, od ugla Železničke i ulice Cara Lazara do KC "Mladost" kao i program na bini ispred KC "Mladost" zakazan je za 11 sati. Posetioci će moći, uz pesmu i igru, da uživaju u specijalitetima od kupusa, obiđu štandove proizvođača tradicionalnih proizvoda i kupe futoški kupus po povoljnim cenama.

Čuvena sarma od futoškog kupusa moći će da se pazari po ceni od 80 do 100 dinara. Takmičenje u kuvanju slatkog kupusa i ove godine je privuklo veliki broj takmičara.Oni koji žele da se obraju u kuvanju mogu da se prijave do petka, 1. novembra na broj telefona 021 895 077.

Proglašenje najboljih kuvara i izbor najteže glavice futoškog kupusa predviđeno je za 14 sati.

Zbog manifestacije izmenjena je trasa gradskih autobusa koji saobraćaju kroz Futog. O režimu izmene saobraćaja možete pročitati ovde.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan