Građani Srbije od sutra mogu da prijave ekološke probleme preko aplikacije i SMS poruke

Građani Srbije od sutra mogu da prijave ekološke probleme preko aplikacije i SMS poruke

Građani Srbije će od sutra moći da šalju prijave putem mobilne i veb aplikacije gReact (Green Reaction), koja može besplatno da se preuzme na Google Play i APP Store.

Omogućeno je i slanje SMS ili MMS poruka na broj 066/ 5555-001 ili telefonski poziv Kontakt centra na broj 0800/ 003 003, radnim danima od 7.30 do 15.30 časova, saopštilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Ministarka  zaštite životne sredine Irena Vujović pozvala je građane da ukazuju na ekološke probleme na koje nailaze, a lokalne samouprave da tesno sarađuju, kako bi te probleme što pre i rešili. Prema njenim rečima, sistem je veoma značajan jer omogućava da se, zajedno sa građanima, efikasnije pristupi mapiranju i rešavanju ekoloških problema u Srbiji, prenosi euronews.rs.

Ovo je važna vest za građane Srbije, jer danas testiramo sistem, putem kojeg će već od sutra moći da prijavljuju ekološke probleme sa kojima se susreću u svojoj lokalnoj samoupravi. Administratori će prikupljati informacije sa terena koje dobiju od građana i pozivati nadležne službe da reaguju, pre svega inspekcije i druge službe u lokalnim samoupravama, kao i republičku inspekciju zaštite životne sredine. Sistem predviđa i praćenje lokacija očišćenih divljih deponija na kojima su postavljene kamere  ‒ rekla je ministarka Vujović.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ovako to izgleda u Srbistanu

  pre 674 dana i 5 sati

  Ministarstvo je naterano na ovo, zbog izbora. Kao, prijavićemo i sve je rešeno. Neko će da reaguje. Aha. Ma, da ne protestvuju mnogo. Da im zapušimo usta.
  A šta će da bude posle izbora, kad SNS proglasi pobedu i sastavi vladu?
  Hoće li se neko javiti na telefon 0800/003-003? Je li, sele, devojano mlada?
  Neće. Jer će bot koga sad zapošljavaju tamo da se javlja, posle dobiti drugi posao.
  A telefon? Pa, javiće se automatska sekretarica.

  Oceni komentar:
  1
  6
 • Iskustva u Srbistanu

  pre 674 dana i 4 sata

  Ili, da kažemo to drugačije.
  Vlada želi da preko aplikacije pokupi sve vaše brojeve telefona i kontakte.
  Da ima jedinstvenu bazu, takvih kao vi, što se bune.
  Aplikacije tome i služe.

  Oceni komentar:
  2
  3