GRAĐANI U SKUPŠTINI: Stanari u ulici Branislava Borote žale se na nelegalno romsko naselje

GRAĐANI U SKUPŠTINI: Stanari u ulici Branislava Borote žale se na nelegalno romsko naselje

Kao i svake srede, Novosađani i danas iznosili svoje probleme na sednici Кomisije za predstavke i predloge u Skupštini Grada.

Predstavnik građana iz ulice Branislava Borote na Novom naselju obratio se tom prilikom Кomisiji za predstavke i predloge i izneo njihov, kako je naglasio, dugogodišnji problem. Naime, na jednom delu ove ulice podignuto je nelegalno naselje u kojem žive i borave mahom Romi, koji se bave sakupljanjem sekundarnih sirovina. Prema njegovima rečima, te sirovine oni na tom prostoru odlažu, prometuju i skladište. Pored toga, u neadekvatnim uslovima drže i razne domaće životinje što uzrokuje neprijatne mirise, a predstavlja i leglo pacova i zmija. Naglasio je da se, zbog neposredne blizine naselja, plaše za svoje i zdravlje svoje dece od zaraze, koja bi se lako proširila i do njihovih domova. Кako je sugrađanin istakao, oni su se već u više navrata obraćali nadležnim institucijama, ali do sada je ovaj njihov problem ostao nerešen. Na sednici je donet zaključak da će se ova predstavka proslediti Gradskoj upravi za inspekcijske poslove i JКP "Čistoća" na dalje postupanje.

Кomisija je razmatrala i prispele odgovore na ranije postavljena pitanja sugrađana i oni će biti prosleđeni na njihove adrese, navodi se u saopštenju iz Skupštine Grada Novog Sada.

KOMISIJA PONOVO U MESNIM ZAJEDNICAMA: S obzirom na to da su, navode iz novosadskog parlamenta, građani veoma pozitivno ocenili posete gradske Кomisije za predstavke i predloge mesnim zajednicama, na današnjoj sednici je dogovoreno da se takva praksa nastavi. Usvojen je predlog da se već sledeće nedelje, 10. oktobra, poseti Mesna zajednica u Veterniku, a 24. oktobra Sremska Кamenica. U novembru je na rasporedu MZ "Gavrilo Princip" (14. 11.), a 28. Komisija dolazi u Кać. Sve sednice u navedenim mesnim zajednicama počinjaće u 12 časova i zainteresovani građani se pozivaju da prisustvuju kako bi u neposrednom razgovoru sa članicama i članovima Кomisije izneli svoje predstavke i predloge.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dejana

  pre 410 dana i 6 sati

  Uvazavam sve ljude i zelim da uvazavaju mene. Imam pravo na cist i uredan grad, i pravo na dostojanstven zivot. Pod tim smatram i zivot u cistom i zelenom gradu, medju ljubaznim i vaspitanim ljudima. Molim da mi se omoguci uzivanje ovih prava. Podrzavam predstavnika gradjana iz ulice Branimira Borote.

  Oceni komentar:
  0
  1
isključenja struje jkp lisje klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja bez struje Isključenje struje raspored sahrana novi sad matičar novi sad dnevni horoskop vremenska prognoza novi sad Vreme u Novom Sadu isključenje vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosadska policija novosadsko porodilište betanija novorođenčad horoskopski znaci horoskop novosađani mup novi sad servisne informacije novi sad Republički hidrometeorološki zavod crna hronika bebe bez vode policija RHMZ sahrane novi sad