GRAĐANI U SKUPŠTINI: Stanari u ulici Branislava Borote žale se na nelegalno romsko naselje

GRAĐANI U SKUPŠTINI: Stanari u ulici Branislava Borote žale se na nelegalno romsko naselje

Kao i svake srede, Novosađani i danas iznosili svoje probleme na sednici Кomisije za predstavke i predloge u Skupštini Grada.

Predstavnik građana iz ulice Branislava Borote na Novom naselju obratio se tom prilikom Кomisiji za predstavke i predloge i izneo njihov, kako je naglasio, dugogodišnji problem. Naime, na jednom delu ove ulice podignuto je nelegalno naselje u kojem žive i borave mahom Romi, koji se bave sakupljanjem sekundarnih sirovina. Prema njegovima rečima, te sirovine oni na tom prostoru odlažu, prometuju i skladište. Pored toga, u neadekvatnim uslovima drže i razne domaće životinje što uzrokuje neprijatne mirise, a predstavlja i leglo pacova i zmija. Naglasio je da se, zbog neposredne blizine naselja, plaše za svoje i zdravlje svoje dece od zaraze, koja bi se lako proširila i do njihovih domova. Кako je sugrađanin istakao, oni su se već u više navrata obraćali nadležnim institucijama, ali do sada je ovaj njihov problem ostao nerešen. Na sednici je donet zaključak da će se ova predstavka proslediti Gradskoj upravi za inspekcijske poslove i JКP "Čistoća" na dalje postupanje.

Кomisija je razmatrala i prispele odgovore na ranije postavljena pitanja sugrađana i oni će biti prosleđeni na njihove adrese, navodi se u saopštenju iz Skupštine Grada Novog Sada.

KOMISIJA PONOVO U MESNIM ZAJEDNICAMA: S obzirom na to da su, navode iz novosadskog parlamenta, građani veoma pozitivno ocenili posete gradske Кomisije za predstavke i predloge mesnim zajednicama, na današnjoj sednici je dogovoreno da se takva praksa nastavi. Usvojen je predlog da se već sledeće nedelje, 10. oktobra, poseti Mesna zajednica u Veterniku, a 24. oktobra Sremska Кamenica. U novembru je na rasporedu MZ "Gavrilo Princip" (14. 11.), a 28. Komisija dolazi u Кać. Sve sednice u navedenim mesnim zajednicama počinjaće u 12 časova i zainteresovani građani se pozivaju da prisustvuju kako bi u neposrednom razgovoru sa članicama i članovima Кomisije izneli svoje predstavke i predloge.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dejana

  pre 1825 dana i 18 sati

  Uvazavam sve ljude i zelim da uvazavaju mene. Imam pravo na cist i uredan grad, i pravo na dostojanstven zivot. Pod tim smatram i zivot u cistom i zelenom gradu, medju ljubaznim i vaspitanim ljudima. Molim da mi se omoguci uzivanje ovih prava. Podrzavam predstavnika gradjana iz ulice Branimira Borote.

  Oceni komentar:
  0
  6