GRADSKI ŠTAB: Sve nadležne službe spremne za delovanje u slučaju poplave

GRADSKI ŠTAB: Sve nadležne službe spremne za delovanje u slučaju poplave

Povodom najavljenih obilnih padavina, član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković sazvao je gradski štab operativnih javnih i javno-komunalnih preduzeća.

Tom prilikom, navode iz Kabineta gradonačelnika, konstatovano je da su nadležne službe na terenu i kontinuirano prate stanje, posebno na lokacijama koje potencijalno predstavljaju opasnost za normalno funkcionisanje grada, odnosno na mestima gde može doći do zadržavanja vode i izliva, 

Takođe, rečeno je da su svi kapaciteti, tehnika, radnici i mehanizacija JКP ''Put'', JКP ''Čistoća'', JКP ''Parking servis'', JКP ''Gradsko zelenilo'' i JКP ''Vodovod i kanalizacija'' spremni za delovanje u slučaju potrebe. Dogovoreni su celodnevno dežurstvo i kontinuirana komunikacija između nadležnih preduzeća.

Prema podacima JVP ''Vode Vojvodine'', ne postoji opasnost od izlivanja Dunava, problemi su mogući jedino na bujičnim potocima, koji su pročišćeni ali se kontinuirano prati njihovo stanje kao i stanje drugih odvodnih kanala. S tim u vezi, Gradski štab poziva građane da ne odlažu otpad u potocima i odvodnim kanalima, odnosno da ih ne koriste suprotno nameni, jer na taj način ugrožavaju javni sistem odbrane od voda.

Кonstatovano je da Grad Novi Sad raspolaže Operativnim planom za odbranu od poplava kao i timom zaduženim za njegovu realizaciju. Gradski štab nadležnih službi pratiće situaciju kontinuirano i preduzimaće sve što je neophodno kako bi grad funkcionisao najbolje moguće u datim okolnostima, navodi se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan