GREEN FASHION: Predavanje i modna revija na temu očuvanja životne sredine

GREEN FASHION: Predavanje i modna revija na temu očuvanja životne sredine

U utorak 31. oktobra u 13 časova, održaće se predavanje na temu „Misli pametno – recikliraj“ prof. dr Jelene Kiurski, šefice katedre za ekologiju na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski manadžment, a u okviru projekta Green Fashion. Predavanje će se održati u prostorijama Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, Cvećarska br. 2, Novi Sad.

Projekat Green Fashion sufinansiran je od strane Uprave za sport i omladinu – Kancelarija za mlade Grada Novog Sada u okviru realizacije LAP-a za 2017. godinu, a realizuje ga Udruženje Asistent. Podršku u realizaciji projekta pružio je Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment, a učešće u projektu uzelo je više srednjih škola kao i vršnjački tim studenata FIMEK-a (Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment) iz Novog Sada .

U narednom periodu je planirano još aktivnosti posvećenih važnosti zaštite životne sredine, kao i reciklažnih radionica u školama i na fakultetu, sa ciljem da se utiče na promenu svesti mladih, kao i svih građana, o važnosti očuvanja planete ZEMLjE. Mladi dobijaju priliku da kroz učešće na ovom projektu kvalitetnije provode svoje slobodno vreme i znanjem stečenim na radionicama utiču na očuvanje njihovog prirodnog okruženja i tako budu pozitivan primer ostalim članovima/icama lokalne zajednice.

Krajem novebra nas očekuje MODNA REVIJA - Green Fashion na kojoj će biti prikazani modeli koje su izradili srednjoškolci i studenti tokom trajanja projekta, a sav prihod od prodaje modela biće namenjen u humanitarne svrhe.

Cilj projekta je promena svesti mladih o važnosti reciklaže na jedan inovativan i atraktivan način- modnom revijom unikatnih recikliranih modnih kostima i detalja.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija Isključenje struje bez struje betanija bebe jkp čistoća novosadsko porodilište matičar bez vode klisa isključenje vode bez tople vode isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad novosađani telep bez grejanja klinika za ginekologiju i akušerstvo petrovaradinska tvrđava jkp novosadska toplana milorad kapor vremenska prognoza Miroslav Antić zdravlje Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad elektrovojvodina Vreme u Novom Sadu novi sad