IZJZV: U Vojvodini blizu 15.000 registrovanih aktivnih slučajeva korona virusa

IZJZV: U Vojvodini blizu 15.000 registrovanih aktivnih slučajeva korona virusa

Tokom prethodnog dana u našoj pokrajini su registrovana 932 nova slučaja infekcije Kovid-19, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.

– U strukturi novih slučajeva 779 (83,5%) je dokazano brzim antigenskim testom. Ovi pacijenti predstavljaju rezervoare zaraze koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus i dovesti do pojave većeg broja novoobolelih. Manji broj novoobolelih je potvrđen PCR testom nakon negativnog brzog testa – navode u Institutu.

Najveći broj novozaraženih registrovan je u Novom Sadu  224, a među njima takođe dominiraju pacijenti potvrđeni brzim antigenskim testom.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 14.868.

Po broju registrovanih aktivnih slučajeva i dalje prednjači Novi Sad  4.092, u Pančevu ih je trenutno više od 1.200, u Subotici više od 1.100 dok je u ostalim opštinama u pokrajini trenutno manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

U izveštaju se navodi da među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta od 30 do 50 godina.

– Institut ovu situaciju smatra krajnje nepovoljnom i očekuje produženje epidemijskog talasa. IZJZV smatra da u narednom periodu treba dodatno posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi – kaže se u saopštenju. 

Iz ove zdravstvene ustanove i dalje ocenjuju epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu.

– U ovom trenutku na teritoriji 44 opštine i grada situacija se ocenjuje kao vanredna sa porastom trenda obolevanja i visokim nivoima obolevanja. Epidemiološka situacija se ocenjuje kao nepovoljna na teritoriji opštine Titel – javljaju iz Instituta.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan