Izložba "Dva pogleda na svet" očima majke i ćerke

Izložba "Dva pogleda na svet" očima majke i ćerke

Izložba "Dva pogleda na svet - mozaici vremena, simbola i emocija" Čile David i Andree Nemet otvorena je sinoć u Galeriji SULUV u Novom Sadu.

Postavka nameće pitanje koliko se u današnjem vremenu pojavom novih tehnologija promenio odnos čoveka prema umetnostima.

Autorke su Čila David, dugogodišnji fotoreporter lista "Mađar so", jedinog dnevnog lista mađarske nacionalne manjine u Vojvodini, koja je svesna da zlatno doba fotografije polako postaje deo istorije i pamti eru analogne tehnologije kojoj se polako gubi trag; i Andrea Nemet, student druge godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, rođena u vreme ekspanzije digitalne tehnologije, koja poznaje samo svet u kojem je manipulacija virtuelnom stvarnošću na dohvat ruke.


Autorke su majka i ćerka i taj dualizam je sastavni deo cele postavke,
navodi se u saopštenju SULUV-a. Da li će tradicionalne vrednosti koje su vekovima potvrđivale svoju umetnost u trajanju, zameniti one izražavane sredstvima koje stvaraju virtuelnu stvarnost i ostavljaju iza sebe samo zapis trenutka u kom su nastale i kakav nosač memorije može da ih sačuva za buduće generacije, još su neka od pitanja koja otvara ova izložba, interaktivnog karaktera.


Izložbu je otvorio viši kustos Muzeja Vojvodine Darjuš Samii, a za muzički deo večeri bila je zaslužna Alekdandra Horvat umetnica i profesorka flaute.

Postavka je deo programa Partnerske saradnje i realizacije SULUV-a sa Studentskim centrom "Studentski dom Evropa - Európa Kollégium".

Izložba se može posetiti do 16. decembra.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan