JAVNE NABAVKE:  Novi Sad dobija stadion i dvoranu za atletska takmičenja

JAVNE NABAVKE: Novi Sad dobija stadion i dvoranu za atletska takmičenja

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) raspisala je tender za izbor projektanta za izradu tehničke dokumentacije namenjene gradnji atletske dvorane i atletskog stadiona između Novog naselja i Detelinare.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji,  ovi objekti trebalo bi da se izgrade na površini od 12.000 m2, i to na području koje je planirano za budući sportski centar u naselju Jugovićevo. 

Dvorana za atletiku će imati ovalnu atletsku stazu od 200 metara sa šest staza, stazu za sprint, zaletište za skok u vis, skos s motkom, dva zaletišta za skok u dalj i troskok i prostor za bacanje kugle. Kapacitet će biti od 1.500 do 2.500 sedećih mesta, uz mogućnost ubacivanja i montažno-demontažnih tribina. Dvorana će imati i funkcionalnu vezu sa atletskim stadionom, a unutra će biti smeštene i svlačionice, toaleti i kupatila, administracija, kao i manje sale za gimanstiku, aerobik, teretanu, te uslužne i ugostiteljske delatnosti.

Atletski stadion će biti veći i imaće površinu do 2.800 kvadrata i do 5.000 sedišta sa ovalnom stazom od 400 metra sa osam trkačkih traka, stazom za stiplčez, prostor za skok u vis, prostor za skok s motkom, prostor za dva skoka u dalj i troskok i prostor za bacanje kugle, diska, kladiva i koplja.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan