JAVNE NABAVKE:  Novi Sad dobija stadion i dvoranu za atletska takmičenja

JAVNE NABAVKE: Novi Sad dobija stadion i dvoranu za atletska takmičenja

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) raspisala je tender za izbor projektanta za izradu tehničke dokumentacije namenjene gradnji atletske dvorane i atletskog stadiona između Novog naselja i Detelinare.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji,  ovi objekti trebalo bi da se izgrade na površini od 12.000 m2, i to na području koje je planirano za budući sportski centar u naselju Jugovićevo. 

Dvorana za atletiku će imati ovalnu atletsku stazu od 200 metara sa šest staza, stazu za sprint, zaletište za skok u vis, skos s motkom, dva zaletišta za skok u dalj i troskok i prostor za bacanje kugle. Kapacitet će biti od 1.500 do 2.500 sedećih mesta, uz mogućnost ubacivanja i montažno-demontažnih tribina. Dvorana će imati i funkcionalnu vezu sa atletskim stadionom, a unutra će biti smeštene i svlačionice, toaleti i kupatila, administracija, kao i manje sale za gimanstiku, aerobik, teretanu, te uslužne i ugostiteljske delatnosti.

Atletski stadion će biti veći i imaće površinu do 2.800 kvadrata i do 5.000 sedišta sa ovalnom stazom od 400 metra sa osam trkačkih traka, stazom za stiplčez, prostor za skok u vis, prostor za skok s motkom, prostor za dva skoka u dalj i troskok i prostor za bacanje kugle, diska, kladiva i koplja.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode Republički hidrometeorološki zavod sahrane vrućine u novom sadu vremenska prognoza Isključenje struje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad gradsko groblje Zavod za transfuziju krvi Vojvodine elektrovojvodina betanija jkp lisje bez struje novorođenčad novosadsko porodilište klinički centar vojvodine isključenja struje isključenje vode RHMZ centralno groblje u Futogu klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani servisne informacije JKP Vodovod i kanalizacija Vreme u Novom Sadu Novo groblje u Petrovaradinu bebe