JKP "Gradsko zelenilo" uputilo molbu stanovnicima ulice Dušana Danilovića

JKP "Gradsko zelenilo" uputilo molbu stanovnicima ulice Dušana Danilovića

Javno komunalno preduzeće "Gradsko zelenilo" počelo je realizaciju projekta očuvanja i uređenja zelenih površina u ulici Dušana Danilovića na Novom naselju.

Pripremni radovi podrazumevaju orezivanje više od 200 stabala, od kojih se veliki broj nalazi u okviru parking mesta u ovoj ulici.

- Zbog prilaza mehanizacije najlepše molimo vlasnike automobila da prate obaveštenja koja naši radnici postavljaju na vidnim mestima, kako bi ovaj obiman posao što pre mogao da bude okončan. Upravo se orezivanjem drvoreda koprivića koji se nalazi u okviru parkinga preventivno vodi računa o bezbednosti građana i njihove imovine – poručuju iz "Gradskog zelenila", te navode da je projektom predviđeno da ulica Dušana Danilovića ovih dana bude bogatija za 61 stablo ukrasne trešnje, likvidambara, platana, sorbusa, divljeg kestena, koprivića i drugih vrsta.

Biće posađeno i 319 metara žive ograde, 168 sadnica ukrasnog šiblja, a planirana je i rekonstrukcija blizu 300 kvadratnih metara travnjaka, kaže se na kraju saopštenja "Gradskog zelenila". 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan