Kako do nalepnice za označavanje vozila osoba sa invaliditetom za 2018. godinu

Kako do nalepnice za označavanje vozila osoba sa invaliditetom za 2018. godinu

Zahtev se podnosi Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu.

 U skladu sa Odlukom o javnim parkiralištima na teritoriji Grada Novog Sada, parking mesta za osobe sa invaliditetom mogu da koriste lica, koja imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada, kojima su oštećeni ekstremiteti bitni za upravljanje vozilom (najmanje 70% telesnog oštećenja), lica obolela od distrofije, paraplegije, kvadriplegije, cerebralne paralize i multiple skleroze, lica koja imaju oštećenje vida najmanje 90%, ratni i mirnodopski vojni invalidi, civilni invalidi rata od I do IV grupe invalidnosti i lica na dijalizi. Nalepnica se izdaje za označavanje jednog vozila osobe sa invaliditetom, odnosno člana zajedničkog domaćinstva.

Zahtev se podnosi Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, Кancelariji za osobe sa invaliditetom, putem pisarnice Gradske uprave za opšte poslove koja se nalazi na Trgu slobode br. 1, Novi Sad. Uz zahtev se prilažu slika osobe sa invaliditetom i fotokopije sledećih dokaza: lična karta za podnosioca zahteva, saobraćajna dozvola, vozačka dozvola, medicinska dokumentacija vezana za invalidnost ili bolest, lična karta za odraslog člana zajedničkog domaćinstva, a za decu izvod iz matične knjige rođenih ili prijava prebivališta, ukoliko je član domaćinstva osoba sa invaliditetom.

IZDAVANJE OD 12. FEBRUARA: Кorisnici koji su ostvarili pravo na korišćenje nalepnice u 2017. godini podnose zahtev i fotokopiju saobraćajne dozvole. Nalepnica za označavanje vozila, preuzima se u Кancelariji za osobe sa invaliditetom, Trg slobode br. 3. (prvi sprat Poslovnog centra "Apolo") u roku od pet dana od dana podnošenja zahteva. Nalepnice za 2017. godinu važe do 31. marta 2018. godine, a izdavanje nalepnica za 2018. godinu počinje od 12. februara 2018. godine. Obrazac zahteva može se preuzeti na pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, Novi Sad, Trg slobode br. 1, ili na sajtu Grada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan