Kako podržati dete neposredno pred prijemni/završni ispit

Kako podržati dete neposredno pred prijemni/završni ispit

Emotivna podrška kroz ohrabrivanje i smirivanje koja je potrebna kroz ceo proces je posebno značajna neposredno pred prijemni/završni ispit.

Kada dete bira čime želi da se bavi nakon osnovne ili srednje škole i dete i porodica osećaju pritisak. Pitaju se da li su prikupljene prave informacije, da li je dobro procenjeno šta dete interesuje, koje veštine i znanja ima i koje zanimanje je isplativo.

U okviru aktivnosti Info centra Fondacije Tempus, kako prenose "Večernje novosti" često razgovaraju sa roditeljima i učenicima završnih razreda na ove teme i u narednim redovima će biti prestavljeni neki od načina kako možete da podržite svoje dete.

Za početak, razbijte predrasude da postoji samo jedan idealan izbor. Kada odlučujemo o upisu srednje škole, na fakultet ili o zaposlenju, odgovaramo na pitanja šta je meni važno (npr. interesovanja, način rada, znanja i veštine), koja se zanimanja u najvećoj meri podudaraju sa onim što je meni važno i kako mogu da se obučim za ta zanimanja (u kojim srednjim školama i na kojim obrazovnim profilima, fakultetima, visokim školama).

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan