Kazne za neočišćen sneg i led i do 50.000 dinara

Kazne za neočišćen sneg i led i do 50.000 dinara

Prema Odluci o uređenju Grada Novog Sada, čišćenje snega i leda s trotoara, prilaznih puteva i staza ispred stambenih i poslovnih objekata u nadležnosti je njihovih vlasnika ili zakupaca.

Ukoliko u prizemlju stambene zgrade postoji poslovni prostor, pomenute obaveze odnose se i na vlasnika, zakupca ili njegovog drugog korisnika. Po istoj odluci, u slučaju poledice vlasnici ili zakupci su dužni i da prostor od kolovoza do objekta u kome se poslovni ili stambeni prostor nalazi posipaju odgovarajućim materijalom, kao i da uklanjaju sneg i led sa krova objekta, ako predstavljaju opasnost za prolaznike i sam objekat.

Кako za "Dnevnik" kažu u komunalnoj policiji, za neispunjavanje ovih obaveza pravno lice biće kažnjeno s 50.000 dinara, a odgovorna lica s 10.000. Preduzetnici će zbog neočišćenih trotoara ispred objekata morati da izdvoje 30.000, a fizička lica 8.000 dinara. U slučaju poledice ispred objekta u izgradnji tu obavezu imaju investitori.Pri uklanjanju snega i leda sa krovova zgrada prolaznici moraju da budu upozoreni, vazdušne instalacije i vodovi sačuvani od oštećenja, oluci i slivnici da se ne zatrpavaju, a sneg i led da se odlažu tako da ne ometaju saobraćaj na kolovozu i prolaz pešaka trotoarom.

- Кada nije moguće uklanjanje snega i leda sa krovova zgrada, pravna lica, preduzetnici i fizička lica, dužni su da blagovremeno postave odgovarajuće oznake upozorenja o opasnosti od obrušavanja snega i leda sa krovova, kao i odgovarajuće zapreke radi obilaženja ugroženih delova na trotoaru – rečeno je za "Dnevnik" u novosadskoj komunalnoj policiji.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana i ispraćaja bebe promenada novosadska policija Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje novosadsko porodilište servisne informacije Isključenje struje raspored sahrana novi sad Spens jkp lisje elektrovojvodina bez vode KCV šoping centar promenada bez struje matičar novi sad isključenje vode novosadski sajam servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo klisa sahrane novi sad jkp novosadska toplana betanija novosađani JGSP "Novi Sad" novorođenčad