Kazne za neočišćen sneg i led i do 50.000 dinara

Kazne za neočišćen sneg i led i do 50.000 dinara

Prema Odluci o uređenju Grada Novog Sada, čišćenje snega i leda s trotoara, prilaznih puteva i staza ispred stambenih i poslovnih objekata u nadležnosti je njihovih vlasnika ili zakupaca.

Ukoliko u prizemlju stambene zgrade postoji poslovni prostor, pomenute obaveze odnose se i na vlasnika, zakupca ili njegovog drugog korisnika. Po istoj odluci, u slučaju poledice vlasnici ili zakupci su dužni i da prostor od kolovoza do objekta u kome se poslovni ili stambeni prostor nalazi posipaju odgovarajućim materijalom, kao i da uklanjaju sneg i led sa krova objekta, ako predstavljaju opasnost za prolaznike i sam objekat.

Кako za "Dnevnik" kažu u komunalnoj policiji, za neispunjavanje ovih obaveza pravno lice biće kažnjeno s 50.000 dinara, a odgovorna lica s 10.000. Preduzetnici će zbog neočišćenih trotoara ispred objekata morati da izdvoje 30.000, a fizička lica 8.000 dinara. U slučaju poledice ispred objekta u izgradnji tu obavezu imaju investitori.Pri uklanjanju snega i leda sa krovova zgrada prolaznici moraju da budu upozoreni, vazdušne instalacije i vodovi sačuvani od oštećenja, oluci i slivnici da se ne zatrpavaju, a sneg i led da se odlažu tako da ne ometaju saobraćaj na kolovozu i prolaz pešaka trotoarom.

- Кada nije moguće uklanjanje snega i leda sa krovova zgrada, pravna lica, preduzetnici i fizička lica, dužni su da blagovremeno postave odgovarajuće oznake upozorenja o opasnosti od obrušavanja snega i leda sa krovova, kao i odgovarajuće zapreke radi obilaženja ugroženih delova na trotoaru – rečeno je za "Dnevnik" u novosadskoj komunalnoj policiji.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan