KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Razmatra se uvođenje karantina za putnike koji dođu iz inostranstva

KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Razmatra se uvođenje karantina za putnike koji dođu iz inostranstva

Dr Darija Kisić Tepavčević je na današnjoj konferenciji za štampu Kriznog štaba obelodanila da se razmatra i eventualno uvođenje karantina za putnike koji dolaze iz inostranstva.

Razmena ljudi u saobraćaju sigurno je pretnja za širenje zaraze. Gledamo koji su to najoptimalniji obrasci. Razmatrali smo takvu mogućnost, sigurno ćemo o tome pričati i narednih dana – rekla je dr Kisić Tepavčević.

Srbija je jedna od retkih zemalja u svetu koja nema skoro nikakva ograničenja kada je u pitanju ulazak u našu zemlju. Na drugoj strani, građani Srbije trenutno bez karantina i PCR testa mogu da uđu u samo 18 država, podsećaju "Večernje novosti".

Dr Mijomir Pelemiš se osvrnuo i na medicinske radnike udružene u grupi "Ujedinjeni protiv korone", njih preko 2.600 koji su potpisali peticiju.

– Imam jedan prijateljski pozdrav za sve koji potpisuju. Cenim njihovo mišljenje i molimo ih ljudski da nam pomognu. Sve ćemo ih prihvatiti. Svi se borimo za sve građane Srbije. Mi se borimo protiv korone. Molim za ideje, a nisam ih čuo. Ne možemo mi da sprovedemo ideje ako ih svi ne sprovodimo. Pozivam sve uvažene kolege da pomognu. Politikom se ne bavim, prihvatamo svaki predlog koji je u zajedničkom interesu – istakao je Pelemiš, a prenose "Večernje novosti".

Oceni vest:
4
8

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan