KLISA: U vrtić u Orahovoj krenuće od septembra oko 250 mališana (FOTO)

KLISA: U vrtić u Orahovoj krenuće od septembra oko 250 mališana (FOTO)

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić, zajedno sa članicom Gradskog veća za obrazovanje Dinom Vučinić i načelnikom Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejanom Mandićem, obišao je danas završne radove na izgradnji novog vrtića Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" u Orahovoj ulici na Klisi.

U izgradnju objekta na tri nivoa, ukupne površine 2.620 kvadrata i za uređenje dvorišta uloženo je preko 395 miliona dinara, saopšteno je iz Gradske kuće.


Zamenik gradonačelnika Milan Đurić je tom prilikom istakao da je briga o deci i porodici već godinama prioritetna oblast kojom se Grad bavi i da je u gradski obrazovni sistem ove godine uloženo više od 6,2 milijarde dinara, što je skoro četvrtina ukupnog budžeta Grada.

– Naš prioritet je izgradnja vrtića i obezbeđivanje novih kapaciteta za prijem dece kako bismo liste čekanja sveli na minimum. Ove godine je u planu izgradnja još tri moderna objekta na Veterniku, Adicama i Sajlovu, prvi u državi počeli smo da finansiramo boravak dece u privatnim vrtićima gde upisujemo oko 3.400 dece, a boravak dece u Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" je potpuno besplatan. Danas imamo priliku da vidimo da su radovi na izgradnji vrtića PU "Radosno detinjstvo" na Klisi u završnoj fazi. Po završetku radova uslediće opremanje i očekujemo da vrtić koji može da primi oko 250 dece počne sa radom u septembru. Takođe, kako bismo doprineli lakšem funkcionisanju korisnika vrtića, ali i stanovnika ovog kraja i povećali njihovu bezbednost, radimo i na infrastrukturnom opremanju Orahove ulice i severnog dela Ulice Rade Smiljanova. U te radove i u izgradnju vrtića uloženo je oko pola milijarde dinara. Кlisa je veoma naseljen deo grada u koji smo od 2012. godine investirali oko 1,25 milijardi dinara –  izjavio je Đurić.


Direktorka PU "Radosno detinjstvo" Marijana Popov izrazila što zadovoljstvo što državna predškolska ustanova dobija još jedan, 73. vrtić po redu. Ona je istakla da je objekat moderan i prilagođen novom programu po kojem Ustanova radi i objasnila da se time rešava problem liste čekanja dece sa Klise.

STO MILIONA DINARA ZA UREĐENJE ULICA NA KLISI: U okviru infrastrukturnog opremanja ulica, Uprava za građevinsko zemljište i investicije realizuje izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Orahovoj ulici i severnom delu Ulice Rade Smiljanova. Radovi podrazumevaju izgradnju saobraćajnice sa proširenjem na pet metara, u ukupnoj dužini od 390 metara, kao i rekonstrukciju postojećih kolskih ulaza. Radi unapređenja bezbednosti pešaka, projektom su obuhvaćeni pešački prelazi, i platforme za umirenje saobraćaja. Ovaj projekat podrazumeva i izgradnju novih pešačkih staza i 26 parking mesta, vodeći računa o zelenim površinama i očuvanju postojećih stabala gde god je moguće. Osim saobraćajne infrastrukture, radi se i na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže kao i na izgradnji atmosferske kanalizacije, a biće postavljena i 23 stuba javnog osvetljenja sa LED izvorima svetla. U te radove investirano je blizu 100 miliona dinara i planirano je da budu završeni u novembru ove godine, navodi se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan