KON: Mere će vremenom biti još više ublažavane, normalan život imperativ

KON: Mere će vremenom biti još više ublažavane, normalan život imperativ

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas na redovnoj konferenciji za novinare u Palati Srbija da su struka i državni vrh saglasni po pitanju ublažavanja mera, uz napomenu da otvaranje zanatskih radnji, skraćenje policijskog časa za sat vremena i šetnje penzionera tri puta nedeljeno struka ne doživljava kao veliko ublažavanje mera.

On je naglasio da će mere vremenom biti još više ublažavane jer je vraćanje u normalan život imperativ, i podsetio na to da mere koje su relaksirane i dalje ne podrazumevaju okupljanje građana.

Prema njegovoj oceni, policijski čas je naglo osvestio ljude da moramo poštovati mere i slušati struku jer bismo, u protivnom, imali katastrofalne rezultate.

Kon je rekao da se jasno vidi da virus popušta, ali da će broj testiranih i dalje biti povećavan, navodeći da je za danas planirano da se iz privremenih bolnica otpusti približno 300 ljudi.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Petar Radovanovic

    pre 1436 dana i 7 sati

    Stariji od 65 god. ne mogu da sire virus vise od mladjig pa je njihov kucni zatvor totalna idiotarija koja se sprovodi samo u Srbiji i nigde vise u svetu. Ovaj idiotizam nije zbog brige o njihovom zdravlju vec da bi sto vise penzionera umrli i tako povecali budjet drzave,priliv novca
    u drzavnu kasu i smanjenje pacijenata sto odgovara ministarstvu zdravstva.

    Oceni komentar:
    0
    0