KON: Prisutnost virusa ogromna, broj zaraženih pomnožiti sa deset

KON: Prisutnost virusa ogromna, broj zaraženih pomnožiti sa deset

Epidemiolog dr Predrag Kon je rekao da se uočava usporavanje korona virusa, posebno u Beogradu, te istakao da će se za dva, tri dana videti da li će doći do potpunog zaravnjenja krive. Do usporavanja je došlo zahvaljujući merama koje su već uvedene, naveo je.

Kon je, gostujući u Jutarnjem programu RTS, kazao i da će se za oko dve nedelje znati da li će ovakav trend da se zadrži.

– U ovom trenutku prisutnost virusa je ogromna – rekao je Kon i naveo da je mnogo više zaraženih nego što je to zvanično potvrđeno i da se brojka zaraženih može pomnožiti sa 10 da bi se dobio približno tačan broj.

– Ako otkrijemo 6.000, tog dana je 60.000. To je dinamična stvar, jer on posle nedelju dana, osam, devet dana više ne izlučuje virus, a posle 14 dana sigurno ne izlučuje virus – rekao je.

Kon smatra da je sigurno bilo i zaražavanja na sahrani patrijarha Irineja, jer se tokom televizijskog prenosa videlo da maske nisu nosili svi i da mere nisu poštovane. On je rekao da će se to videti za oko nedelju dana.

– Imao sam prilike da vidim da su mnogi, pogotovo iz državnog vrha, nosili maske i da se o tome i vodilo računa. Ali je grešaka nesumnjivo bilo – rekao je.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan