Konferencije za medije kriznog štaba od danas bez novinara, UNS traži od vlade da preispita odluku

Konferencije za medije kriznog štaba od danas bez novinara, UNS traži od vlade da preispita odluku

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je Vladu Srbije da ponovo razmotri odluku prema kojoj novinari ubuduće neće moći da prisustvuju konferencijama na kojima lekari i državni zvaničnici odgovaraju na pitanja o epidemiji korona virusa.

Oni navode da su ove redovne konferencije služile da umire strah građana, a da je ključno omogućiti da novinari direktno postave pitanja i potpitanja stručnjacima i tako dođu do podataka do kojih na drugi način nije moguće doći.

UNS smatra da Palata Srbija pruža dovoljno prostora da se u nju bezbedno smeste svi novinari i da niko ne bude zdravstveno ugrožen. Ako zbog bilo čega to nije moguće, tražimo od Vlade Srbije da omogući novinarima da pitanja postavljaju iz svojih redakcija putem video-linka ili interneta – dodaje se u saopštenju,a prenosi Novi magazin.

Vlada je saopštila je da će novinari od subote, 11. aprila, pitanja na redovnim konferencijama za novinare u Palati Srbija o stanju korona virusa u Srbiji postavljati putem mejla, usled "sve veće zabrinutosti novinara, snimatelja i fotoreportera za svoje zdravlje, i nakon prigovora o ugroženosti na konferencijama za medije predsednika i članova vlade, kao i stručnjaka".

Izvor: novimagazin.rs

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan