Konkurs za srednjoškolce i studente "Evropska škola debate"

Konkurs za srednjoškolce i studente "Evropska škola debate"

Otvoren je sedmi po redu konkurs "Evropska škole debate" za sve srednjoškolce i studente, u organizaciji EU info centra i Otvorene komunikacije. Školu debate je u prethodnih šest godina pohađalo više od 600 mladih iz preko 30 gradova širom Srbije, a organizovano je više od 20 javnih debata.

Konkurs je otvoren do petka, 26. februara 2021. godine, a prijave se obavljaju isključivo putem online formulara koji možete pronaći na linku. Tročlani žiri sastavljen od debatnih trenera će odlučivati o onima koji će biti izabrani da učestvuju na "Evropskoj školi debate". Ove godine tri grupe pohađaće ukupno osam radionica, od marta 2021. do maja 2021. godine. Radionice će se održavati jednom nedeljno, svake subote u trajanju od tri sata.

Izabrani kandidati će pohađati radionice o veštini debatovanja, argumentaciji, javnom nastupu i funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama kao i procesu EU integracija. Nakon radionica, polaznici će učestvovati u javnim debatama u organizaciji Informacionog centra Evropske unije. Javne debate će biti organizovane u skladu sa epidemiološkom situacijom, uživo ili online.   

"Evropska škola debate" je projekat koji organizuju Informaciona mreža Evropske unije i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije. Cilj ovog projekta je edukacija srednjoškolaca i studenata o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan