"Koridori Srbije" dobili dozvolu za radove na Šodrošu

"Koridori Srbije" dobili dozvolu za radove na Šodrošu

"Koridori Srbije" dobili su dozvolu za privremenu saobraćajnicu sa mostovima sa bačke strane, za potrebe izgradnje mosta u produžetku Bulevara Evrope.

Dozvola je, saznaje 021.rs, ishodovana 15. septembra, nakon što je prvobitno, nedelju dana ranije, odbačena zbog nepotpune dokumentacije, odnosno jer još uvek nije bilo rešeno pitanje vlasništva nad nekoliko parcela.

Investitor je uz dopunjen zahtev za privremenu dozvolu dostavio izjavu kojom garantuje da će pre izdavanja upotrebne dozvole rešiti imovinsko-pravne odnose na spornim parcelama, nakon čega je i odobren zahtev "Koridora".

Radio 021 javlja da su "Koridori" dostavili i izjavu "Novi Sad – Gas" kojom se potvrđuje da je ovo preduzeće vlasnik postojećih gasovodnih instalacija, te da je zaštita obrađena idejnim projektom. Saglasnost na eleborat zaštite dao je "Novi Sad – Gas".

Kako se navodi u Rešenju o privremenoj građevinskoj dozvoli, radovi obuhvataju privremenu saobraćajnicu sa privremenim mostovima za potrebe građenja mosta preko Dunava, izvođenje priključka na jaavnu saobraćajnicu, kao i zaštitu gasovoda i vodovoda.

Predračunska vrednost radova iznosi 2,3 miliona dinara bez PDV-a. piše 021.rs.

Reč je o drugoj fazi fazne izgradnje privremenih saobraćajnica koja se odnosi na bačku stranu, dok je dozvola za sremsku stranu ishodovana 31. maja ove godine. Direktor "Koridora" Aleksandar Antić tada je rekao da je eksproprijacija na sremskoj strani završena, a da je preostalo da se reguliše nekoliko parcela na novosadskoj strani.


Ukoliko se u skorije vreme odobri početak radova, to bi značilo da će građevinske mašine ući i u onaj deo područja gde se trenutno nalazi "Šodroš survivor kamp", osnovan upravo sa ciljem da spreči seču šume i građevinske radove u ovom delu grada, koji nazivaju "plućima Novog Sada".

Tekst u celosti pročitajte na sajtu Radija 021.

Oceni vest:
7
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Neće da bidne dobro, brale i sele!

  pre 63 dana i 18 sati

  Dakle, SNS želi da uništi i poslednju travku na obali Novog Sada.
  Pri tom, nije ZAISTA pitao narod za mišljenje.
  Lično, nekako verujem da se nisu pitali ni urbanisti, već došao političar da im kaže - ovako ćete da uradite.
  Sad nas jedino početak rata, odnosno agresija Kosova na jug Srbije može spasiti od sukoba građana, policije i TV olajavanja da su sve ovo rđavi zapadni ljudi koji bune ovako fin narod
  i remete ovako fine i napredne radove.

  Oceni komentar:
  5
  12