Lažni inspektor varao vlasnike prodavnica u Novom Sadu, sada ga prijavljuju i u Beogradu

Lažni inspektor varao vlasnike prodavnica u Novom Sadu, sada ga prijavljuju i u Beogradu

Lažni Republički tržišni inspektor, koji vara vlasnike prodavnica i lokala u Novom Sadu, sada je svoj "posao" nastavio i u Beogradu. Vlasnici jedne beogradske prodavnice kažu da im je tražio da ga "časte" kako bi ih on zauzvrat "čuvao".

Kako je "Blic" nedavno pisao, lažni inspektor prevario je pre nekoliko nedelja vlasnika novosadske prodavnice zdrave hrane. I njemu se predstavio kao inspektor protivpožarne inspekcije, koji mu je pod pretnjom da će mu ispisati veliku kaznu prodao protivpožarni aparat, koji vlasnik prodavnice potom nije dobio.

Kako je objasnio prevareni prodavac, lažni inspektor pojavio se u prodavnici u subotu prepodne i tražio od radnice da pregleda protivpožarnu opremu.

– Radnica me je odmah pozvala telefonom i rekla da je inspektor u radnji. Kada je preuzeo vezu od radnice počeo je da mi preti nekom kaznom od 200.000 dinara zbog nemanja protivpožarnog aparata. Moja prodavnica ima sve dozvole i poslujemo potpuno legalno i nikada nam niko nije tražio protivpožarni aparat. Pošto je delovao prilično uverljivo, pomislio sam da su se možda propisi promenili te da po nekom novom propisu sada i mi prodavci zdrave hrane moramo da imamo taj aparat. Onda je on rekao da mi može prodati jedan, da je on ovlašćen za takve stvari i da mi ovoga puta neće pisati kaznu. Tražio je za aparat 5.500 dinara i to mi je malo bilo sumnjivo zašto traži keš ali sam ipak pristao pošto je delovao veoma ubedljivo. Kada mu je radnica dala pare on je rekao da će doneti aparat u ponedeljak i nije se više pojavio – isppričao nam je prevareni Novosađanin.

Vlasnik prodavnice je do srede čekao da se pojavi "inspektor" ali je tada shvatio da su se njegove sumnje obistinile i da je prevaren.

– Otišao sam u protivpožarnu inspekciju gde su mi rekli da oni ne vrše tako provere objekata, da imaju potpuno drugačiju proceduru a kada sam im pokazao snimak njihovog navodnog kolege rekli su mi da on ne radi kod njih i savetovali me da odem da prijavim slučaj policiji. To sam i učinio i sada čekam rasplet. Ja sam ispao naivan i nadam se da neće neko drugi nasesti na ovu prevaru, a pitanje je koliko je već oštećeno prodavaca pošto sumnjam da nisam jedini – rekao je on.

Na koji način je uspeo da prevari prodavce u beogradskim lokalima možete da pročitate OVDE

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan