Letnja Novosadska razmena knjiga u nedelju u dvorcu "Eđšeg"

Letnja Novosadska razmena knjiga u nedelju u dvorcu "Eđšeg"

Osma letnja razmena knjiga u organizaciji književnog bloga "Prerazmišljavanje" održaće se u nedelju, 14. jula, u kulturnoj stanici "Eđšeg" pod sloganom "Knjige na sunce".

Knjige koje Novosađanima i gostima Novog Sada više nisu potrebne, ili ih više neće čitati, a u upotrebljivom su stanju, u toku događaja mogu zameniti za kupone takozvane prerazmišljone, koje potom menjaju za neke od knjiga iz baze razmene.

Kako se navodi u saopštenju, hraniteljska biblioteka "Prerazmišljavanja" prikupila je više hiljada knjiga na prethodnim razmenama, ali i uz pomoć i podršku donatora – pojedinaca, institucija i organizacija, koje su podržale ovu potpuno neprofitnu inicijativu.


– Na razmenu možete doneti bilo koji broj knjiga na svim jezicima, a učestvuju sve vrste – od beletristike, preko naučnopopularne literature, enciklopedija i priručnika, do kuvara i džepnih izdanja, ne računajući udžbenike i skripte – navodi se u pozivu.,

Ukoliko neko nije u prilici da dođe na razmenu, a želi da donira knjige, može se javiti organizatorima bilo kada pre razmene kako bi dogovorili primopredaju. Sve knjige koje preostanu nakon razmene, nastaviće da traže svoje čitaoce kroz naredne razmene, ali i kroz poklanjanje vernim čitaocima "Prerazmišljavanja".

Osma razmena knjiga koju književni blog "Prerazmišljavanje" organizuje u Novom Sadu trajaće od 15 do 20 časova, a ulaz je besplatan.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan