"LOKOMOTIVA": Konkurs za podršku omladinskih akcija u gradu i prigradskim naseljima

"LOKOMOTIVA": Konkurs za podršku omladinskih akcija u gradu i prigradskim naseljima

Radionice, izložbe, javne akcije, predavanja...

U okviru programa "LOKOMOTIVA – lokalna omladinska incijativa“ otvoren je Konkurs za realizaciju omladinskih ideja.

Program ima za cilj osposobljavanje mladih da se aktivnije uključe u društveni život kroz obezbeđivanje podrške mladima da razviju i realizuje svoje ideje i inicijative koje su usmerene na pozitivne promene u zajednici i/ili životu mladih.

Svoje ideje na Konkurs mogu da pošalju neformalne grupe mladih uzrasta od 18 do 30 godina, sa teritorije grada Novog Sada (Novi Sad, Petrovaradin, Sremska Kamenica, Futog, Veternik, Kać, Rumenka, Kovilj, Kisač, Bukovac, Budisava, Begeč, Čenej, Stepanovićevo, Ledinci i Stari Ledinci).

Grupe mogu da predlože ideje iz različitih oblasti – radionice, obuke, seminare, javne rasprave, dnevne akcije na temu zdravlja, posebno o pitanjima pravilne ishrane, fizičke aktivnosti, zaštite mentalnog zdravlja, izložbe, tribine, večeri društvenih igara, kreativne radionice, koncerte, sadržaji za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, akcije koje imaju za cilj podizanja ekološke svesti ali u sve drugo za čega smatraju da je značajno za mlade u Novom Sadu.


Neformalnim grupama čije ideje budu odabrane "LOKOMOTIVA" će pružiti podršku u vidu obuke na kojoj će dobiti znanja potrebna za planiranje i uspešno sprovođenje akcije i obezbediti materijal neophodan da bi se ideja realizovala. Mladima će biti obezbeđena i kontinuirana mentorska podrška  volontera i volonterki Mentorskog kluba "LOKOMOTIVE".

Konkurs je otvoren do 30. aprila.

Bliže informacije o idejama koje su prethodnih godina podržane, kao i prijavni formular, mogu se pronaći OVDE kao i na Facebook stranici Lokomotiva mladih Novog Sada

Program "LOKOMOTIVA" već četvrtu godinu realizuju udruženja "HMM...“, "BalkanIDEA Novi Sad“ i "Centar za edukativno-kreativni razvoj omladine CEKRO“ , a u 2019. godini sprovodi se uz podršku programa OPENS 2019, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan