MINISTARSTVO PROSVETE: Upis u prvi srednje moguć elektronski ili u školi

MINISTARSTVO PROSVETE: Upis u prvi srednje moguć elektronski ili u školi

Učenici koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu i danas i sutra upisuju prvi razred srednje škole u Srbiji, to mogu učiniti i elektronskim putem, preko Portala Uprave za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvete, učenici koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu, danas do 15 sati, u drugom upisnom krugu, popunjavaju i predaju listu želja sa preostalim slobodnim mestima u obrazovnim profilima u srednjim školama.

Kako je najavljeno, konačan raspored učenika po školama i obrazovnim profilima biće objavljen u subotu, 11. jula, do 24 sata, a u ponedeljak, 13. jula, u drugom upisnom krugu, učenici se mogu upisati u srednje škole.

Iz Ministarstva prosvete navode da iako se zbog bezbednosnih zdravstvenih uslova preporučuje da se upis obavi elektronskim putem, i ove godine će postojati mogućnost upisa učenika dolaskom u školu.

– U tom slučaju je potrebno da učenik ili roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik, uz popunjenu prijavu priloži i Svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Uverenje o položenom završnom ispitu – navodi se u saopštenju, a prenosi list "Danas".

Roditelji i zakonski zastupnici koji upisuju decu elektronski na raspolaganju imaju i Кontakt centar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na broju telefona 011 7350 557, koji će biti otvoren do kraja drugog upisnog kruga.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan