Ministarstvo prosvete uputilo zahtev da se smanji broj učenika u domovima

Ministarstvo prosvete uputilo zahtev da se smanji broj učenika u domovima

Krizni štab za suzbijanje Kovida-19 dao je preporuku da se ograniči broj učenika, koji su istovremeno smešteni u domovima, a direktorima se nalaže da smanje broj učenika koji su u isto vreme prisutni u domu na najviše 50 odsto kapaciteta ustanove. Tu dopunu stručnog uputstva, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je učeničkim domovima.

Učenički dom “Brankovo kolo” ima kapacitet za smeštaj 409 učenika. Trenutno boravi oko 200 njih i to iz 17 različitih škola. Kako kažu iz doma, uspešno sprovode sve epidemiološke mere i za sada uspevaju da ispoštuju uputstvo Ministarstva o ograničenom broju učenika koji tu borave.

Ovaj prvi mesec, septembar je lakši u tom smislu što elektrotehnička škola je ceo mesec na online nastavi. Zmaj Jovina gimnazija, očekujemo njihove informacije kako će raditi, uglavnom ove prve dve nedelje, nisu radili. Kako će dalje biti ne znamo – kaže za RTV direktorka doma učenika "Brankovo kolo" Jasmina Švonja.

Imajući u vidu da su učenici u tom domu podeljeni u 17 vaspitnih grupa, svaka grupa trebalo bi da bude organizovana tako da jednu nedelju bude prisutno oko 50 odsto učenika, a u sobama umesto 4, da borave 2 učenika.

U domu učenika "Brankovo kolo" kao i u Srednjoškolskom domu Novi Sad u Nikolajevskoj ispoštovana je procedura sa boravkom 50 odsto đaka. Međutim, za sledeći mesec kako kažu, ovde postoji problem, ali planiraju to da reše na sastanku aktiva direktora srednjih škola u narednim danima.

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan