MIROVIĆ: "Nova zgrada RTV-a postaće simbol moderne Srbije" (FOTO)

MIROVIĆ: "Nova zgrada RTV-a postaće simbol moderne Srbije" (FOTO)

Zaposleni na pokrajinskom javnom servisu će od naredne godine imati uslove koje nema nijedna televizija na prostoru bivše Jugoslavije, najavio Igor Mirović.

– Za samo dve i po godine, sredstvima Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade uz podršku Grada Novog Sada, radove na izgradnji nove zgrade Radio televizije Vojvodine doveli smo do kraja. U novembru ćemo imati završenu zgradu, vrednu 3,2 milijarde dinara, a u toku je javna nabavka za televizijsku i studijsku opremu – kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas nakon obilaska gradilišta nove zgrade Radio-televizije Vojvodine.


– Pokazali smo da smo sposobni da obnovimo ono što su nam uništili 1999. godine. Ova zgrada postaće simbol moderne Srbije – izjavio je Mirović, koji je ujedno i predsednik Odbora za izgradnju nove zgrade RTV, te dodao pritom da će zaposledni od naredne godine imati uslove koje nema nijedna televizija na prostoru bivše Jugoslavije.

– Sve ono što smo u programu rada Pokrajinske vlade obećali u junu 2016. godine, mi smo i realizovali –  rekao je predsednik vojvođanskog parlamenta.


Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Miodrag Koprivica kazao je ovom prilikom da je Pokrajinska vlada iznela najveći teret prilikom gradnje nove zgrade RTV, i istakao zadovoljstvo što će zaposleni na ovoj televiziji imati najsavremenije uslove za rad.


Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.


Oceni vest:
1
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Liman

  pre 1115 dana i 20 sati

  A pakistanac ne zna ni gde se nasao.. NapreDno

  Oceni komentar:
  0
  1