MIROVIĆ: "Nova zgrada RTV-a postaće simbol moderne Srbije" (FOTO)

MIROVIĆ: "Nova zgrada RTV-a postaće simbol moderne Srbije" (FOTO)

Zaposleni na pokrajinskom javnom servisu će od naredne godine imati uslove koje nema nijedna televizija na prostoru bivše Jugoslavije, najavio Igor Mirović.

– Za samo dve i po godine, sredstvima Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade uz podršku Grada Novog Sada, radove na izgradnji nove zgrade Radio televizije Vojvodine doveli smo do kraja. U novembru ćemo imati završenu zgradu, vrednu 3,2 milijarde dinara, a u toku je javna nabavka za televizijsku i studijsku opremu – kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas nakon obilaska gradilišta nove zgrade Radio-televizije Vojvodine.


– Pokazali smo da smo sposobni da obnovimo ono što su nam uništili 1999. godine. Ova zgrada postaće simbol moderne Srbije – izjavio je Mirović, koji je ujedno i predsednik Odbora za izgradnju nove zgrade RTV, te dodao pritom da će zaposledni od naredne godine imati uslove koje nema nijedna televizija na prostoru bivše Jugoslavije.

– Sve ono što smo u programu rada Pokrajinske vlade obećali u junu 2016. godine, mi smo i realizovali –  rekao je predsednik vojvođanskog parlamenta.


Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Miodrag Koprivica kazao je ovom prilikom da je Pokrajinska vlada iznela najveći teret prilikom gradnje nove zgrade RTV, i istakao zadovoljstvo što će zaposleni na ovoj televiziji imati najsavremenije uslove za rad.


Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.


Oceni vest:
1
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Liman

  pre 133 dana i 11 sati

  A pakistanac ne zna ni gde se nasao.. NapreDno

  Oceni komentar:
  0
  1
isključenja skupština grada novog sada astrologija jkp lisje magla zagađenje vazduha betanija zagađenje Isključenje struje servisne informacije novi sad novorođenčad zodijak sahrane novi sad raspored sahrana novi sad dnevni horoskop javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija bez vode Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana i ispraćaja bez struje bebe RHMZ isključenja struje isključenje vode matičar novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija horoskop elektrovojvodina novosadsko porodilište