MUP: Tvrdnje Janka Veselinovića su potpuno neistinite

MUP: Tvrdnje Janka Veselinovića su potpuno neistinite

Načelnica Odeljenja za upravne poslove Policijske uprave u Novom Sadu Slobodanka Osmajić demantovala je tvrdnje jednog od lidera Saveza za Srbiju Janka Veselinovića u vezi produženja elektronskog potpisa u PU Novi Sad.

Ona je u Izjavi koja je poslata medijima obavestila građane da su tvrdnje Janka Veselinovića na društvenim mrežama, u vezi produženja elektronskog potpisa u Policijskoj upravi Novi Sad, "u potpunosti neistinite".

Netačno je da je nemoguće produžiti elektronski sertifikat bez prethodnog zakazivanja termina, da je zbog toga potrebno doći ujutru od 7 do 7,15 časova, kao i da trenutno ne radi elektronsko zakazivanje termina putem portala E-uprava. Istine radi, termini za dobijanje elektronskih sertifikata mogu se zakazati elektronskim putem na portalu, a dnevno je u PU Novi Sad slobodno ukupno 77 termina. Da ovaj portal radi, najbolje govori činjenica da je, za danas, putem njega bilo zakazano 29 termina, juče 28, a prekjuče 23 – navodi Osmajić.

Takođe, navodi ona, u zavisnosti od interesovanja građana i raspoloživih kapaciteta, dnevno se izda i veći broj elektronskih sertifikata, od broja mogućih zakazivanja elektronskim putem. Tačnije, i građani koji lično dođu u prostorije Policijske uprave, u bilo koje doba radnog dana, mogu dobiti pomenute sertifikate.

Primera radi, juče je izdato ukupno 97 sertifikata, a elektronskim putem je, kako sam već naglasila, bilo zakazano svega 28 termina. Odnosno, 69 građana je dobilo sertifikat, iako nisu imali zakazan termin putem portala E-uprava – piše u Izjavi.

Takođe, načelnica je podsetila građane da u Policijskoj upravi Novi Sad, šalteri za izdavanje elektronskih sertifikata, kao i ličnih dokumenata, rade svakog radnog dana od 7 do 21 sat, kao i subotom od 8 do 16 časova.

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Martina

  pre 1071 dan i 22 sata

  Upravo vracena iz policijske uprave sa opravdanjem da moram doći u sedam ujutru, i da je sada kasno (08:08).

  Oceni komentar:
  0
  3