Na aerodrom "Čenej" sleteo prvi avion na međunarodnom letu

Na aerodrom "Čenej" sleteo prvi avion na međunarodnom letu

Na aerodromu Čenej danas je obavljen prvi direktan međunarodni let, kojim je u službenu posetu iz Nemačke stigao Klaus Herper, vlasnik firme koja se bavi poljoprivredom u Gospođincima.  

Cesna 340 doletela je iz Nemačke i dotakla pistu na Čeneju, 13. avgusta u 9.30. Možda jednog dana ovde budu sletali i mnogo veći avioni, pa taj podatak bude korišćen kao podsećanje, ali, svakako, od sada je aerodrom nadomak Novog Sada u upotrebi i za male letelice koje se ne koriste isključivo u sportskoj avijaciji, saopštava Radio televizija Vojvodine. 

Najavljeno je da će uskoro na Čeneju biti još sličnih letova, mada on trenutno ima samo travnatu pistu.

Zasad je, međutim, sve na nivou ideje i, kako je nedavno rekao gradonačelnik Miloš Vučević, tek treba da usledi analiza o aerodromu na Čeneju. Svakako, u Novom Sadu su se nalazili prvi aerodrom, fabrika aviona i vazduhoplovna akademija u našoj zemlji posle Prvog svetskog rata.

Najavljivano je da bi nova vazdušna luka mogla da bude opremljena do 2021. godine, podseća RTV.

Oceni vest:
8
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište servisne informacije novi sad mup novi sad bez vode raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza novi sad jkp lisje bez struje horoskopski znaci raspored sahrana i ispraćaja bebe dnevni horoskop isključenje vode sahrane novi sad RHMZ horoskop novosađani novorođenčad Republički hidrometeorološki zavod MUP novosadska policija Vreme u Novom Sadu klinika za ginekologiju i akušerstvo policija Isključenje struje betanija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenja struje crna hronika