Na aerodrom "Čenej" sleteo prvi avion na međunarodnom letu

Na aerodrom "Čenej" sleteo prvi avion na međunarodnom letu

Na aerodromu Čenej danas je obavljen prvi direktan međunarodni let, kojim je u službenu posetu iz Nemačke stigao Klaus Herper, vlasnik firme koja se bavi poljoprivredom u Gospođincima.  

Cesna 340 doletela je iz Nemačke i dotakla pistu na Čeneju, 13. avgusta u 9.30. Možda jednog dana ovde budu sletali i mnogo veći avioni, pa taj podatak bude korišćen kao podsećanje, ali, svakako, od sada je aerodrom nadomak Novog Sada u upotrebi i za male letelice koje se ne koriste isključivo u sportskoj avijaciji, saopštava Radio televizija Vojvodine. 

Najavljeno je da će uskoro na Čeneju biti još sličnih letova, mada on trenutno ima samo travnatu pistu.

Zasad je, međutim, sve na nivou ideje i, kako je nedavno rekao gradonačelnik Miloš Vučević, tek treba da usledi analiza o aerodromu na Čeneju. Svakako, u Novom Sadu su se nalazili prvi aerodrom, fabrika aviona i vazduhoplovna akademija u našoj zemlji posle Prvog svetskog rata.

Najavljivano je da bi nova vazdušna luka mogla da bude opremljena do 2021. godine, podseća RTV.

Oceni vest:
8
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode novorođenčad almaško groblje novosadsko porodilište jkp lisje betanija JKP Vodovod i kanalizacija groblje isključenja struje havarija na vodovodu elektrovojvodina lisje Isključenje struje gradsko groblje bebe opens 2019 Daško i Mlađa OK Vojvodina Fruška gora raspored sahrana novi sad radosne vesti Elektrodistribucija Novi Sad bez struje sahrane hrana servisne informacije servisne informacije novi sad Spens sahrane novi sad epk 2021