Na spisku najvećih poreskih dužnika i nekoliko firmi iz Novog Sada

Na spisku najvećih poreskih dužnika i nekoliko firmi iz Novog Sada

Na objavljenom spisku je 764 pravnih lica u stečaju, a uslov da podaci o njihovim dugovima budu objavljeni je bio da duguju iznad 20 miliona dinara.

Poreska uprava Srbije objavila je danas spiskove najvećih poreskih dužnika, a na čelu su se, po kategorijama, našli "Beobanka", "Impuls petrol", "Mera invest" i preduzetnik "SWM", prenosi "Biznis Telegraf".

Kod pravnih lica u stečaju lideri po poreskom dugu su "Beobanka AD" u stečaju, koja duguje 33,5 milijardi dinara, "Astra banka AD" u stečaju sa 20,8 milijardi, i "Beogradska banka AD" u stečaju, sa 18 milijardi dinara duga.

Na objavljenom spisku je 764 pravnih lica u stečaju, a uslov da podaci o njihovim dugovima budu objavljeni je bio da duguju iznad 20 miliona dinara.

Među pravnim licima kojima je oduzet poreski identifikacioni broj (PIB) najveći dužnik je, sa 4,78 milijardi dinaranovosadski "Impuls petrol", a slede beogradski "Hadži invest" sa 943 miliona dinara i novosadska "Dunav Grupa agregati", sa 827 miliona dinara duga.

Podaci su objavljeni za 381 pravno lice sa oduzetim PIB-om, a uslov je bio da imaju poreski dug veći od 20 miliona dinara.

U kategoriji aktivnih pravnih lica najveći dužnici su beogradski "Mera invest" sa 1,10 milijardu dinara duga, a slede šabačka "Magma prom", sa 1,04 milijardi, i beogradski "Termol" sa 805 miliona dinara duga. Na ovoj listi je 335 poreskih dužnika koji imaju dug veći od 20 miliona dinara.

Preko pet miliona dinara duga, sudeći po javno objavljenom spisku, ima 2.636 preduzetnika. U vrhu liste su samostalna zanatsko građevinska radnja "SWM "iz Lapova, sa 129 miliona dinara poreskog duga, te SZTR "Almanda" iz Novog Sada sa 110 miliona, i Radnja za proizvodnju drvene ambalaže i trgovinu "Jovana Stilet" iz Jagodine, sa 107 miliona dinara poreskog duga.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ćuj ti bolan, še enkrat!

  pre 1302 dana i 1 sat

  Postoji jedna advokatska kancelarija - Vu--vić. Zli jezici, mora da ji Džilas, tvrde da je to otac aktuelnog nam gradskog dužnosnika (al rasturam hrvatski, a?), ali ja neverujem, di bi on to?
  E, sad, zašto vam ovo pišem? Zabole mene ya poljitik. Svi oni plate pre ili kasnije.
  Već zbog sirotog naroda. Šta su smislile politčke zveri...
  Tuže vas, dođe vam račun da niste platili, na primer Toplani, nešto iz prethodnih 10 godina.
  Većina građana, bene, ne čuvaju račune.
  A ja čuvam još iz Slobinog doba. Znam Srbiju, kakva je, sa kakanim ljudima.
  Elem, dođete vi tako na sud zbog recimo 6 tisuč dinarjev. Serbskih.(obrati pažnju na B)
  I šta se onda dešava? Nije bitno da li ćete vi biti osuđeni ili oslobođeni.
  Bitno je samo, da advokatska kancelarija Toplane, naplati 20.000 dinarjev po ročištu, 6000 za podnesak sudu i još što šta za eventualna kićenja faktura.
  Dakle, bitna je pljačka javnih firmi. Kao sa javnim radovima.
  Pošto se ovde radi sa papirnim radovima, bitno je naći povoda.
  Kod radova, zna se, proglasi se havarija.
  Ovde, nađu nekog nesretnika da ga..... kopuliraju. Kopulacija je stručan izraz, jerbo je latinski, i kao takav, mrtav jezik, dozvoljen u svim izrazima prema Serbskom zakonu o javnom informiranju.
  Comprende? (jerbo znam i španski)

  Sve ovo pišem, jer je u porastu broj slučajeva da ljudi dobijaju račune i tužbe za porez, komunalije, struju.... a oslobođeni su, platili su i poseduju dokaze o tome.
  Sada znate i zašto. Mora da se obavi pljačka.

  Oceni komentar:
  2
  9
 • Kostadin

  pre 1301 dan i 9 sati

  Da li su to dodjosi ili komunisti.

  Oceni komentar:
  1
  0