Na "Torlaku" izvršeno punjenje prve serije kontrolnih doza "Sputnjika V"

Na "Torlaku" izvršeno punjenje prve serije kontrolnih doza "Sputnjika V"

Na institutu "Torlak" je pokrenuta proizvodnja vakcine protiv korona virusa "Sputnjik V" i u budućnosti će moći da se izvozi u države regiona, saopštio je Ruski fond za direktne investicije (RFPI).

RFPI i Institut za virusologiju i vakcine "Torlak" objavljuju da je pokrenuta proizvodnja ruske vakcine protiv korona virusa "Sputnjik V" u Srbiji. Ovim je Srbija postala prva država u južnoj Evropi koja će proizvoditi "Sputnjik V". Proizvodnja u Srbiji je u skladu sa najstrožijim standardima – saopštili su u fondu.

U fondu je naglašeno da će u budućnosti biti moguć izvoz preparata u druge države regiona.

U skladu sa dogovorima koji su postignuti između Ruskog fonda za direktne investicije i Instituta "Torlak" u Srbiji je u kratkom roku uspešno pokrenuta proizvodnja vakcine "Sputnjik V". Srbija je prva evropska država koja je počela da proizvodi rusku vakcinu – izjavio je direktor ruskog fonda Kiril Dmitrijev.

On je podsetio da se od početka ove godine preparat aktivno koristi za vakcinaciju stanovništva i zahvaljujući pokretanju lokalne proizvodnje razmere vakcinacije mogu biti značajno uvećane.

Na Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" u Beogradu danas je izvršeno punjenje prve serije kontrolnih doza vakcine protiv korona virusa "Sputnjik V", objavio je ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović na svom Tviter profilu i dodao da proizvodnja u Srbiji kreće od 20. maja.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan