Nacionalni park Fruška gora spreman za prvomajski uranak

Nacionalni park Fruška gora spreman za prvomajski uranak

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je radnom sastanaku uoči Međunarodnog praznika rada 1. maja sa predstavnicima JP "Nacionalni park Fruška gora", policije, službe hitne pomoći i vatrogasne brigade.

U upravnoj zgradi JP "Nacionalni park Fruška gora" u Sremskoj Kamenici, sa direktorom Cvetkovićem razgovarao sam o preduzetim merama i aktivnostima vezanim za prvomajski uranak na Fruškoj gori koji se bliži. Takođe, sa zamenikom načelnika PU Novi Sad Miodragom Soviljem, direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Živanovićem, kao i sa zamenikom načelnika Uprave za vanredne situacije Radisavljevićem, razgovarao sam najviše o bezbednosnom aspektu ovog praznika. Kako su nas izvestili, svi uslovi za sigurnost posetilaca, nesmetano odvijanje saobraćaja i nadzor nad poštovanjem pravila ponašanja u prirodi su obezbeđeni, a svaka neodgovornost biće prijavljena i kažnjena – rekao je gradonačelnik i dodao da je veoma bitno da se tokom izleta u prirodi, svi ponašaju odgovorno, čestitavši prvomajske praznike.

Direktor Živko Cvetković rekao je da je Nacionalni park Fruška gora jedno od omiljenih izletišta za prvomajski uranak gde se očekuje dolazak na desetine hiljada posetilaca.

Apelujemo na sve izletnike da se pridržavaju reda, da se savesno i odgovorno ponašaju, da vode računa o svojim aktivnostima, posebno u pogledu paljenja vatre u prirodi, da dobro pogledaju šta ostavljaju za sobom, kako ne bi bila ugroženi okolina ili bezbednost. To se svakako odnosi i na ostavljanje smeća. U cilju zajedničke brige o zaštiti životne sredine, molimo sve posetioce da pomognu u čišćenju po završetku uranka – rekao je Cvetković i dodao da će oko 60 zaposlenih JP „NP Fruška gora“ biti na terenu, uz punktove Hitne pomoći, Policije i Vatrogasne brigade na više lokacija.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • IZNOGUD

  pre 44 dana i 11 sati

  Nadajmo se da će svi pokupiti smeće za sobom

  Oceni komentar:
  0
  6