NAJAVLJENO: Vozovi preko "Žeželja" početkom aprila (FOTO)

NAJAVLJENO: Vozovi preko "Žeželja" početkom aprila (FOTO)

Na drumski saobraćaj ćemo još malo popričekati...

Kako javljaju iz Gradske kuće, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa potpredsednicom Vlade Republike Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, komesarkom Evropske unije za transport Violetom Bulc i šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem, obišao je gradilište novog železničko-drumskog mosta u Novom Sadu, a delegacija je do mosta došla vozom. Кako je tokom obilaska rečeno, početkom aprila preko mosta će biti pušten železnički saobraćaj, a za nekoliko meseci i drumski, nakon što radovi na pristupnim saobraćajnicama budu kompletno završeni.

- Čekali smo godinama, i evo gotovo na devetnaestogodišnjicu stradanja ovog mosta dočekali smo da preko njega može da prođe voz. Čini nas srećnima što imamo veliku podršku Republičke i Pokrajinske vlade, ali i partnera iz Evropske unije. Želim da se u ime Grada i svih Novosađana, a mislim da smo pokazali koliko smo strpljivi, zahvalim inženjerima, neimarima, odnosno radnicima koji su danonoćno bili angažovani na izgradnji mosta, jer njima pripada najveća zasluga što most izgleda ovako veličanstveno. Želeo bih da veoma brzo razgovaramo i o novim mostovima, jer Novi Sad zaslužuje ne samo obnovu starih mostova već da ima i nove mostove na reci Dunav – rekao je Miloš Vučević, a prenosi njegov kabinet.Potpredsednica Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlović naglasila je da mostovi povezuju ljude, ali i da predstavljaju simbol budućeg razvoja države.

- Ovaj most nalazi se na važnom koridoru, odnosno na Кoridoru 10. Srbija je zemlja koja želi da bude na najefikasniji način povezana sa svim zemljama u okruženju, a sebe vidi kao centralnu zemlju Zapadnog Balkana. Mi smo na putu ka Evropskoj uniji, i u tom smislu ispunjavamo svoje obaveze, a sve to radimo za naše građane, da bi naša ekonomija rasla, i da budemo u redu modernih razvijenih zemalja – naglasila je Zorana Mihajlović.

Prema rečima Igora Mirovića, u toku je i relizacija rekonstrukcije pruge od Novog Sada do Beograda u dve deonice, pa će, kako ocenjuje pokrajinski premijer, za tri do četiri godine, za putovanje na toj relaciji biti potrebno četrdesetak minuta.

- Sve ovo je pokazatelj nove snage Srbije, dobre organizacije, zajedničkog planiranja, i našeg odnosa sa partnerima iz EU, jer oni su u značajnom obimu finansirali ovaj posao. To je pokazatelj budućnosti Srbije, tj. boljeg transporta, veće atraktivnosti za turizam i sve oblike poslovanja, a sve u skladu sa trendom rasta i razvoja u našoj zemlji poslednjih godina – rekao je Mirović.Кomesarka Evropske unije za transport Violeta Bulc poručila je da je Zapadni Balkan sada na mapi povezanosti i da je na Srbiji i drugim zemljama da odluče kojom brzinom će ući u Evropsku uniju, i iskoristiti pogodnosti najveće ekonomije na svetu. Kako navode iz Kabineta gradonačellnika, ona je izrazila zadovoljstvo što je EU sufinansirala tako značajan projekat vredan 50 miliona evra, sa 40 miliona evra, i to kako je rekla, ne samo za izgradnju samog mosta, već je i od četiri miliona evra neophodnih za izgradnju pristupnih puteva, EU izdvojila tri miliona.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan