Nakon saslušanja, određen pritvor advokatu Čedomiru Kokanoviću

Nakon saslušanja, određen pritvor advokatu Čedomiru Kokanoviću

Beogradski advokat Čedomir Kokanović saslušan je juče u Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu, nakon čega je tužilac zatražio da mu sud odredi pritvor u trajanju od 30 dana.

Kako je na društvenoj mreži Iks potvrdio Kokanovićev branilac advokat Ivan Ninić, Kokanović je saslušavan četiri sata, nakon što je u petak uhapšen. 

Čedomir Kokanović je bio priveden zbog, kako stoji u rešenju o policijskom zadržavanju, osnova sumnje da je počinio dva krivična dela, oba na štetu Vladimira Beljanskog, predsednika Advokatske komore Vojvodine. U pitanju su krivična dela proganjanje i krivično delo ometanje pravde koja zbirno mogu da vuku sa sobom višegodišnju zatvorsku kaznu. 

Advokat Čedomir Kokanović uhapšen zbog sumnje da je proganjao Vladimira Beljanskog

Naime, Kokanović se sumnjiči da je od kraja 2020. godine, pa do dana hapšenja putem Vajbera i društvene mreže Iks upućivao uvrede Beljanskom koji je zbog toga protiv njega pokrenuo niz disciplinskih postupaka, ali i podneo pet krivičnih tužbi zbog krivičnog dela uvrede, prenosi N1.

U rešenju o zadržavanju se navodi da je Kokanović u martu prošle godine, Vajber grupi "Jedinstveni advokati" poslao "stiker", fotomontažu fotografije na kojem je bio prikazan automobil Vladimira Beljanskog u plamenu. Isti automobil je 4. januara ove godine zaista i zapaljen.

Tim povodom pred novosadskim osnovnim tužilaštvom se vodi istraga. U danu kada je trebalo da bude ispitan Vladimir Beljanski kao oštećeni, umesto Ivana Ninića koji brani osumnjičene, po zameničkom punomoćju se pojavio Kokanović, ali mu je zbog cele predistorije uskraćena mogućnost da zastupa klijente.

Na ovo saslušanje, Beljanski je došao u automobilu marke audi koji mu je pozajmio jedan kolega advokat. Istog dana kada je bilo saslušanje, 24. januara, Kokanović je na vajber grupu "Jedinstveni advokati" poslao još jedan stiker. Ovoga puta na sličici u plamenu je bio automobil koji je Beljanski pozajmio sa porukom "Idemo dalje".

Ove radnje, ističe se, bude sumnju da Kokanović prati i preti napadom Beljanskom, ali i da ga, kao predsedniku Advokatske komore Vojvodine onemogućava da obavlja svoj posao, otud i krivično delo ometanje pravde.

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • UDBA

    pre 97 dana i 23 sata

    Milan Rodojicic nije u pritvoru zbog terorizma i organizovanja kriminalne grupe a advokat je u pritvoru zbog pisanja pesme kao Nusic, da li smo mi normalni i da li je odluka o pritvoru doneta sa istog mesta mozda?

    Oceni komentar:
    2
    3