Narodna stranka održala skup ispred zgrade u kojoj je smeštena redakcija portala "NS uživo"

Narodna stranka održala skup ispred zgrade u kojoj je smeštena redakcija portala "NS uživo"

Omladina Narodne stranke održala je danas skup ispred zgrade u kojoj su smeštene redakcija portala "NS uživo", ali i firma Marka Bosanca Bosketa, koji je već duže vreme tema ove opozicione stranke.

Oni su razvili transparent na kom je ispisano "SNS UŽIVO".

Osudili su preteće poruke koje su u toku noći ili jutra ispisane na ovoj zgradi.

Mirjana Nastasić iz Narodne stranke navela je da je "NS uživo" povezan sa vladajućom partijom i gradonačelnikom Milošem Vučevićem.

Na ovoj adresi nalaze se i firme "Top Work" i "Montop HRS". Vlasnik firme "Montop HRS" je Marko Bosanac Boske, slavski kum SNS-a. U osnivačkom aktu firme "Top Work" nalaze se upravo Boske i Sandra Milinić. Portal "NS uživo" osnovan je pod većinskim vlasništvom te iste Sandre Milinić, koja je takođe aktivistkinja SNS-a, pojavljuje se u njihovim predizbornim spotovima. To je, naravno, njeno pravo, ali kako je moguće da portal koji je u većinskom vlasništvu nekog politički angažovanog izveštava objektivno – pita Nastasić, a prenosi Radio 021.

Fejsbuk stranicu "Uživo sa novosadskih ulica" pokrenuli su Nikola Bilić i Stefan Koprivica 2015. godine, a 2017. osnovali su "Hashtag digital media group", u kojem udeo u vlasništvu ima i dvadesetosmogodišnja Sandra Milinić.


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je ispisivanje pretećih grafita, navodeći da nije dobro kada političari vode kampanju protiv nekog medija, apelujući na njih da to više ne čine.

Ispisivanje grafita protiv "NS uživo" nisu osudila novinarska udruženja. Oglasilo se jedino Nezavisno društvo novinara Vojvodine koje u saopštenju, u kojem ne pominje ovaj medij naklonjen vlastima, navodi da je zabrinuto zbog sve većeg broja pretnji i govora mržnje u javnoj komunikaciji i na ulicama Novog Sada. Kako dodaju, u zajednici koja se zalaže za vrednosti dijaloga i demokratije, nema mesta pretnjama i govoru mržnje, koji je postao svakodnevica u našem gradu, piše 021.rs.

Oglasila se i Narodna stranka i najoštrije osudila preteću poruku upućenu portalu "NS uživo" koja je jutros osvanula na zgradi gde je smeštena redakcija ovog medija. Oni zahtevaju od nadležnih državnih organa da pod hitno otkriju počinioce i kazne ih u skladu sa zakonom.

Podsećamo, Nikola Bilić je jutros izjavio da je atmosfera u redakciji "alarmantna".

Oceni vest:
3
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Limanac

  pre 604 dana i 57 minuta

  Bosanka brani Ns, zemljo otvori se..

  Oceni komentar:
  0
  5