Nastavljaju se ulaganja u Sremsku Kamenicu, a najavljena ulaganja i u Bocke, Popovicu i Paragovo

Nastavljaju se ulaganja u Sremsku Kamenicu, a najavljena ulaganja i u Bocke, Popovicu i Paragovo

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je kružni tok u Sremskoj Kamenici čija je izgradnja nedavno završena. Reč je o investiciji vrednoj 90,5 miliona dinara koju su zajednički finansirali Grad i Pokrajina.

Naime, na nekada neuređenoj četvorokrakoj raskrsnici ulica Put doktora Goldmana, Moše Pijade i Branislava Bukurova, nije bio omogućen zadovoljavajući protok vozila, kao ni bezbedno kretanje pešaka i biciklista. Investicija je podrazumevala i izgradnju novog javnog osvetljenja, uz putarske radove, a tokom njene realizacije, saobraćaj nijednog momenta nije bio u prekidu, odnosno vozilima je sve vreme bio omogućen prilaz Institutu. Sada je, nakon dva meseca, izgrađena moderna saobraćajnica sa pešačkim i biciklističkim stazama.

– Završeni su radovi na izgradnji kružne raskrsnice u Sremskoj Kamenici koja se nalazi na samom ulasku u mesto i na jednoj od najopterećenijih saobraćajnica, koja vodi ka Institutima. U saradnji sa Mesnom zajednicom, zajedno smo radili na ovom projektu sa Pokrajinskom vladom. Ovi radovi su završeni nešto pre ugovorenog roka, a nastavljamo ulaganje u putnu infrastrukturu, tako da ćemo raditi i saobraćajnicu, pešačku stazu i rekonstrukciju jednog od parkinga na Institutima, kako bi se pacijentima i zaposlenima olakšalo parkiranje - rekao je Miloš Vučević.

Nakon obilaska kružnog toka, gradonačelnik je posetio i spomen–zbirku "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Kamenici, odnosno Zmajev muzej koji je nedavno renoviran i u sastavu je Muzeja grada Novog Sada. Kao vrlo prometan i korišćen prostor, Muzej je vremenom pretrpeo različita oštećenja, te je za potrebe renoviranja urađen projekat Sanacije i adaptacije prema kojem su obnovljeni fasada, stolarija, unutrašnje prostorije i sanirana je ograda oko parcele.


Gradonačelnik je najavio dalja ulaganja, prvenstveno u naselje Bocke, gde će na jesen početi izgradnja pet kilometara vodovodne i kanalizacione mreže.

– Projekti su završeni i uspeli smo da rešimo sve probleme koji su bili veoma kompleksni. Grad će obezbediti novac u rebalansu za početak radova, a deo sredstava ćemo dobiti i iz Pokrajine. Nećemo na tome stati. U saradnji sa predsednikom Mesne zajednice krenućemo u projektovanje kanalizacione mreže za Popovicu i Paragovo, tako da nastavljamo da širimo komunalnu infrastrukturu u sve delove grada – rekao je Miloš Vučević.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Saša

  pre 447 dana i 31 minut

  Milioni se troše i ulažu samo u to gde se vidi i da mogu da se slikaju političari i skupljaju glasove za izbore,a neće da renoviraju učionice u osnovnoj školi JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ u Sremskoj Kamenici.Deca nemaju ni osnovne uslove za normalan i neometan rad u učionicama. Sramota 21. veka. Sram ih bilo zato što zanemaruju našu decu koja su naša budućnost.U prilogu je slika učionice đaka prvaka I3 (prvog tri).

  Oceni komentar:
  3
  15
 • Fed

  pre 446 dana i 19 sati

  A ona sns zenska osoba, u stopu prati ga.
  Daj te bre, dosta vise ovih igorkaza!

  Oceni komentar:
  1
  5
 • Stone

  pre 446 dana i 2 sata

  Sta vi znate ok9 JJZmaj-a...Sta vi znate oko Kamenice...Nista...

  Oceni komentar:
  0
  4