Nastavnik u Kovilju optužen za polno uznemiravanje učenica

Nastavnik u Kovilju optužen za polno uznemiravanje učenica

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu reagovaće nakon prijave nekoliko učenica osnovne škole u Kovilju da ih je polno uznemiravao nastavnik.

Kako saznaje "Blic" od zabrinutih roditelja koji su želeli da budu anonimni, incident se dogodio u utorak, 14. decembra. Slučaj je potvrđen u policiji.

U vezi sa događajem koji se odigrao u Osnovnoj školi "Laza Kostić" u Kovilju, obaveštavamo vas da je predmetni događaj prijavljen Policijskoj upravi u Novom Sadu, koja je, po nalogu ovog tužilaštva, prikupila sva obaveštenja koja bi mogla biti od koristi za vođenje krivičnog postupka, nakon čega je predmetni događaj kvalifikovan kao krivično delo polno uznemiravanje iz člana 182a stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika, te je ovo tužilaštvo naložilo podnošenje krivične prijave u redovnom postupku, te će, nakon što bude sačinjena, krivična prijava biti dostavljena ovom tužilaštvu – kažu za "Blic" nadležni u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Kako nezvanično saznaje "Blic", po obaveštenju Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje prosvetna inspekcija Školske uprave grada Novog Sada izvršila je inspekcijski nadzor u školi koja je pokrenula disciplinski postupak protiv nastavnika V. M. kojeg su učenice u svojim iskazima policiji optužile za zlostavljanje.

Nakon inspekcijskog nadzora profesor koji je navodno umešan u ovaj incident je odmah suspendovan. Sada su na potezu policija i tužilaštvo koji i dalje prikupljaju izjave oštećenih i prikupljaju dokazni materijal, a suspendovani profesor po zaključku o suspenziji ima rok od osam dana da se izjasni o navodima koji mu se stavljaju na teret – priča za "Blic" izvor iz gradske Uprave za obrazovanje, a direktorka ove škole je potvrdila da je "zaposleni privremeno udaljen sa rada do okončanja disciplinskog postupka".

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan