NDNV: Grafiti mržnje na zgradi urednika VOICE-a

NDNV: Grafiti mržnje na zgradi urednika VOICE-a

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) obavestilo je javnost da su tokom noći, između 23. i 24. novembra, nepoznati počinioci ispisali grafite mržnje i nacionalne netrpeljivosti na ulazu u zgradu u kojoj živi glavni i odgovorni urednik portala Vojvođanski istraživačko-analitički centar VOICE i programski direktor NDNV-a sa svojom porodicom.

Na ulazu u zgradu gde živi Dinko Gruhonjić s porodicom ispisane su poruke kao što su "Pizdo ustaška ovo nije tvoj grad ni zemlja" i "Smrade konjušarski", uz koje su ispisani keltski krst i svastika koji predstavljaju nacističke simbole, a ispisano je i "Ratko Mladić srpski heroj", saopštio je NDNV.

Ovim činom direktno je ugrožena sigurnost Gruhonjića i njegove porodice, te je on označen kao legitimna meta, ističu iz NDNV. Oni su skrenuli pažnju da je ovaj vandalski čin usledio nakon teksta na portalu VOICE  pod naslovom "Novi Sad – nacionalšovinistička palanka koja slavi genocid?" u kojem je analiziran problematičan sadržaj grafita koji se pojavljuju u Novom Sadu.

Zbog toga, u NDNV smatraju da je pored napada na sigurnost Gruhonjića, u pitanju i napad na slobodu medija i izražavanja. NDNV je prijavio slučaj nadležnom javnom tužilaštvu i policiji.

Oceni vest:
7
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Tiosav S. Marjanović

  pre 1189 dana i 18 sati

  Uh, šta mi je trebalo da nađem i pročitam pomenuti tekst dotičnog "novinara"...

  Oceni komentar:
  2
  6
 • Pada sneg za zverke

  pre 1189 dana i 17 sati

  Apsolutno sam indiferentan na ovakve događaje, jer je Srbija prepuna agenata raznih vrsta, izdajnika ovog naroda, koji na razne načine rade protiv njega.
  Da slučajno i sam ne posedujem dokaze takvih "studenata" i raznih "dobronamernika" koji rade po raznim NVO, možda ne bih tako mislio.
  Ali, videvši modalitete njihovog rada i njihove pismene "izveštaje", naročito o određenim manjinama, koje očigledno neprijatelju nisu jasne - na čiju bi stranu stale...
  Tako me baš briga za ove nevine stvari kojekakvih škrabanja zaludne dece.
  Šta je to prema mapama koje neka NVO napravi, koje garantuju svakoj vojsci poznavanje svakog budžaka kod nas, koga Gooogle Map ne vidi.
  I gospoda tako dobijaju desetine i stotine hiljada američkih dolara...
  Za IRD.org koja dobija najmanje 2 milijarde dolara svake godine iz budžeta naših veeelikih prijatelja, za "humanitarnu aktivnost", imam konkretne dokaze "socioloških" radova na manjinama, jednog bivšeg makedonskog studenta, koji je ovde bio "humanitarac" - a sad je Senior Officer.
  Povraća me se od takvih, ali rado bih na takve povraćao.
  Uskoro ide rat, pa će svaka zverka pokazati svoj trag.

  Oceni komentar:
  1
  7
 • Сремац

  pre 1188 dana i 14 sati

  Господин Сабахудин Грухоњић већ дуго напада Србе и Србију и то из Србске Атине. После његовог подледњег обраћања ореко прооагандног портaла VOICE да је" Нови Сад националфашистичка паланка у којој се велича геницид" шта се могло очекивати? Нисам за насиље, али ово и није насиље, јер Сабахудин је писао гадост и дибио је исто мером. Зашто се ид тога прави спектакл? Мој град није НАЦИОНАЛФАШИСТИЧКА ПАЛАНКА ГОСПОДИНЕ САБАХУДИНЕ, ако је и oд вас мнoго је.

  Oceni komentar:
  2
  6