Novčana kazna za one koji voze bez nove vozačke dozvole čak do 30 hiljada dinara

Novčana kazna za one koji voze bez nove vozačke dozvole čak do 30 hiljada dinara

U subotu, 10. juna, istekao je rok do kada su važile stare papire vozačke dozvole, a novu možete nabaviti na dva načina – odlaskom u policijsku stanicu ili putem interneta.

Vozače koji se u saobraćaju zateknu sa papirnom vozačkom dozvolom predviđene su kazne od 6.000 do 20.000 dinara, plus dva kaznena poena ako je prošlo manje od šest meseci od dana kada je dozvola istekla, dok ukoliko je duži period kazna je od 15.000 do 30.000 dinara, plus pet kaznenih poena i tri meseca zabrane upravljanja vozilom. 

Vozači koji nisu zamenili stare papirne vozačke dozvole, a ne upravljaju vozilom, neće biti kažnjavani i oni zamenu mogu da završe u narednom periodu bez ikakvih posledica. 

U policijsku stanicu vozači treba da donesu staru dozvolu i, ako imaju biometrijska dokumenta, popune svega jedan obrazac i dozvola je gotova za sedam dana. Zahtev za izdavanje nove dozvole moguće je uputiti i onlajn, preko eUprave, za šta je potrebno da imate čipovanu ličnu kartu.

Naknada za troškove izrade vozačke dozvole je 255 dinara, toj sumi treba dodati i naknadu za izdavanje vozačke dozvole od 621 dinar, kao i Republičku administrativnu taksu od 700 dinara. 

Prethodno je rok za zamenu dozvola bio 10. jun 2014. godine, ali je kasnije produžen do 10. juna tekuće godine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan