Novi Sad među najtraženijim destinacijama u Srbiji za doček Nove godine

Novi Sad među najtraženijim destinacijama u Srbiji za doček Nove godine

Najpoznatija platforma za onlajn rezervaciju smeštaja Booking objavila je koje se destinacije u Srbiji najviše rezervišu na njihovoj platformi za Novu godinu.

Budući da su ove godine 1. i 2. januar neradni dani, oni koji su planirali putovanje ostali su uskraćeni za produženi vikend, te se više turista opredeljivalo za kraća putovanja po Srbiji.

Stranci, tradicionalno rezervišu veće gradove koje "bije glas" dobrog provoda, kao što su Beograd i Novi Sad, prenosi "Euronews". Na listi najtraženijih je definitivno Beograd, a na drugom mestu se nalazi Zlatibor, potom Kopaonik, a na četvrtom mestu Novi Sad. Na petom mestu se našla Vrnjačka Banja.

Što se tiče ugostiteljskih objekata, ponude za Novu godinu kreću ovih dana, a mnogi su u neizvesnosti od novih epidemijskih mera koje bi mogle biti usvojene do tada. Svakako se svima pri rezervaciji naglašava da je neophodan kovid sertifikat posle 20 časova.

Oni koji najviše rezervišu smeštaj za novogodišnju noć su upravo stanovnici Srbije. Građani iz unutrašnjosti najviše rezervišu Beograd i Novi Sad, a oni iz dva najveća grada "beže" u unutrašnjost. Na drugom mestu se nalaze Rusi, koji nisu bili uobičajeni turisti u Srbiji sve do ove jeseni, kada su počeli masovno da dolaze na vakcinaciju u Srbiju.

Treće mesto zauzeli su državljani Bosne i Hercegovine, dok se na četvrtom nalaze Hrvati. Nemci i Austrijanci zauzeli su peto i šesto mesto.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mutacija Omikron

  pre 474 dana i 3 sata

  Sretno vam ljubljenje za Novu Godinu, u ponoć, na ulicama i trgovima.

  Oceni komentar:
  0
  4