Novosađani donirali preko šest tona garderobe u "Empty Shopu"

Novosađani donirali preko šest tona garderobe u "Empty Shopu"

Polovina prikupljene garderobe je već podeljena lokalnim organizacijama Crvenog krsta u Irigu, Novom Kneževcu, Čoki, Srbobranu, Vrbasu, Šidu, Adi i Novom Bečeju.

Zahvaljujući "The Empty Shopu", jedinstvenoj radnji unutar šoping centra "Promenada", koja je poslednjih mesec dana služila kao mesto gde građani Novog Sada i Vojvodine mogu donirati svoju korišćenu garderobu i obuću, prikupljeno je čak šest i po tona garderobe koja će u narednom periodu biti podeljena ljudima kojima je potrebna.


– Jako nam je drago što smo uspeli da prikupimo toliku količinu garderobe tokom rada "The Empty Shopa", a još nam je draže što je sam koncept uspeo da privuče veliku pažnju i ukaže na potrebe za ovakvim tipom donacija. Želim da pozovem građane da nastave ovu humanu priču u narednom periodu, tako što će nastaviti sa donacijama organizacijama kao što je Crveni krst Vojvodine –
izjavila je Darja Kustudija, marketing menadžerka šoping centra "Promenada Novi Sad".

Polovina prikupljene garderobe je već podeljena lokalnim organizacijama Crvenog krsta u Irigu, Novom Kneževcu, Čoki, Srbobranu, Vrbasu, Šidu, Adi i Novom Bečeju. U narednom periodu ostatak prikupljene garderobe će biti predat organizacijama u Novoj Crnji, Žitistu, Pećincima, Senti, Žablju, Bečeju, ali takođe i Domu za duševno bolesne osobe u Starom Lecu, opština Plandište.


 – Crveni krst Vojvodine je izuzetno zadovoljan celom humanitarnom pričom koju je izazvao i ostvario "The Empty Shop" u "Promenadi". Akcija je izazvala veliku pažnju stanovništva, a volonteri i saradnici u "Promenadi" su se potrudili da to bude u najboljem redu prihvaćeno, složeno i razvrstano. Saradnici CKV su organizovali distribuciju od šoping centra "Promenada" do svog Distributivnog centra, i dalje do krajnjih korisnika širom Vojvodine. Zahvaljujemo se šoping centru "Promenada" i nadamo se i dalje dobrim humanitarnim pričama za naše građane, pogotovo decu. U svakoj sabirnoj akciji Crveni krst prednost daje najmlađima. U susret praznicima zajedno možemo uraditi puno –
izjavio je Boško Mitrašinović, sekretar Crvenog Krsta Vojvodine.

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan