Novosađanima za letovanje nainteresantnija Grčka

Novosađanima za letovanje nainteresantnija Grčka

Još od kraja novembra turističke agencije su u svoju ponudu uvrstile letovanja za ovu godinu. Najtraženija je i dalje Grčka, ne samo zato što je blizu već i zbog toga što je najpristupačnija našem plitkom džepu.

Kako za "Dnevnik" kažu u turističkoj agenciji "Magelan", ponude za letnju sezonu su spremne, a građani se već od početka decembra interesuju za aranžmane, i to najviše za kontinentalnu Grčku, posebno za Olimpsku regiju. Najjeftinije ponude su u predsezoni, pa krajem maja paket-aranžman od 12 dana u dvokrevetnom studiju staje svega 50 evra po osobi.

U "Grand tursu" ponude za letnju sezonu su aktuelne još od novembra. Takođe su za "Dnevnik" potvrdili da je među Novosađanima kontinentalna Grčka i dalje bez premca. Od ostrva je i dalje popularan Tasos, a novina je ostrvo Evija, poznato kao jedno od najstarijih banjskih odmarališta u Grčkoj.

Kako ističu u "Grand tursu" interesovanje za Tursku i Egipat, bez obzira na bezbednosne rizike, raste iz godine u godinu i vraća se na mapu naših turista. U ponudi su već poznata odmarališta poput Borduma i Kušadasija, odnosno Hurgade. Ko se odluči da poseti tu destinaciju, najpovoljnija cena je u maju, kada noćenje s doručkom u hotelu s dve zvezdice staje oko 200 evra po osobi, dok u jeku sezone može dostići cenu višu od 500 evra.

Osim toga, u poslednje vreme popularni su i odmori van sezone. Naime, građani se često odlučuju da uplate letovanje u maju i još jedno u septembru. Kako za "Dnevnik" objašnjavaju u turističkim agencijama, najčešće se radi o penzionerima, koji na taj način dva puta sebi priušte odmor van sezone po ceni jednog aranžmana u sezoni.

Nakon što je prošle godine ukinuta međunarodna vozačka dozvola, po ugledu na druge države, Grčka je uvela naplatu boravišne takse. Kako su za "Dnevnik" objasnili u turističkim agencijama, ta taksa će se naplaćivati na licu mesta, nakon prijavljivanja u smeštaj. Iako većina agencija nije povisila cene smeštaja, savetuju da se putnici pripreme na tu novinu.

Dodatni izdatak za boravišnu taksu: Ministarstvo Republike Grčke najavilo je, bez preciznih uputstava, uvođenje turističke takse za putnike koji će od 1. januara boraviti u državi. Mnoge agencije su na svojim sajtovima objavile informacije o visini te takse, pa će se za hotelski smeštaj s jednom i dve zvezdice plaćati 0, 5 evra dnevno po smeštajnoj jedinici, za hotel s tri zvezdice – 1, 5, sa četiri zvezdice – tri, a za hotel s pet zvezdica – četiri evra dnevno po smeštajnoj jedinici. Taksa za studije i apartmane ostaje najniža i koštaće od 0, 25 do jednog evra dnevno po smeštajnoj jedinici.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan